• Tue 10 Sep 2019 19:27
    735 visningar
    14 svar
    14
    735

    Saknar viss mat

    Mageric skrev 2019-09-10 19:14:46 följande:

    Viseversa:

    Livsmedelsverket avråder från rått kött och kött under 70grader (oxfilé rare är 48-50grader).

    Följer dom så slipper jag ångest, de har dock gett OK på sushi så det äter jag.


    Var hittar du de rekommendationerna kring nötkött? Det enda jag hittar är att slv inte har några rekommendationer kring nötkött. Se länken: fragor.livsmedelsverket.se/org/livsmedelsverket/d/kan-man-ata-notkott-till-exempel-kalv-nar-man-ar-g/

    Tonfisktartar går också bra att äta, enstaka gånger per år. Men det gäller för övrigt också alla kvinnor i fertil ålder.

    Själv saknar jag ostar. Sådana där brieostar som liksom rinner över kanten. Och taleggio. Och chark som inte varit fryst, för frysningen gör nåt med smaken. Och champagne (åt ostron häromdagen, men utan champagne var det inte samma sak). Och rödvin. Och en bra bit lamm stekt på rätt sätt. Och råbiff, som jag enbart undviker på grund av risken för ehec som kan bli för jävlig för den gravida, utan att påverka fostret.

    19 veckor kvar...
  • Tue 10 Sep 2019 19:35
    #8
    Mageric skrev 2019-09-10 19:33:37 följande:
    Precis som jag skrev
  • Tue 10 Sep 2019 19:42
    #10
    Mageric skrev 2019-09-10 19:36:19 följande:

    Verkar vara skillnad på köttfärs och kött i bit dock ser jag nu när jag läser igen, men konstigt med temperaturen? Eller tänker jag fel?

    Ska nog inte chansa ändå men intressant att veta.


    Det här hittade jag: www.anticimex.com/sv-se/nyhetsrum/2017/vet-du-riskerna-med-att-ata-for-ratt-kott/

    Men jag vill också dra mig till minnes att själva det kan finnas bakterier i kvarnen som kan överföras till köttet. Där kan jag dock ha fel.
  • Tue 10 Sep 2019 19:55
    #12
    Mageric skrev 2019-09-10 19:50:47 följande:

    [quote=79892368][quote-nick]LaFontaine skrev 2019-09-10 19:42:01 följande:[/quote-nick]Det här hittade jag: www.anticimex.com/sv-se/nyhetsrum/2017/vet-du-riskerna-med-att-ata-for-ratt-kott/

    Men jag vill också dra mig till minnes att själva det kan finnas bakterier i kvarnen som kan överföras till köttet. Där kan jag dock ha fel.[/

    Jo men där stod att det ska inte vara vanlig nötfärs utan annat stycke (bit) som malts i separat kvarn för råbiff.


    Då är det nog den första förklaringen i länken som stämmer
Svar på tråden Saknar viss mat