• Wed 11 Sep 2019 15:07
    20211 visningar
    190 svar
    -2 +1
    190
    20211

    Äta fläskkött eller ej

    Jag tycker att det vore respektlöst av dig att börja ge barnet fläsk. För dig är det väl knappast en viktig fråga men det verkar det vara för barnets pappa. När barnet är större kan det fatta ett eget beslut.

  • Thu 12 Sep 2019 10:48
    #37
    +2
    Liberté skrev 2019-09-12 10:21:01 följande:

    Fast ingenstans står det att barnet är muslim utan det är ena föräldern som knappt träffar sitt barn som är det.

    Föräldern som bryr sig så mycket om.vad barnet äter får väl ta sin del av veckorna så denna har någonting att säga till om då?

    Eller menar du att den som gör 10% föräldrarsarbetetet ska få lika mycket inflytande som den som gör de resterande 90%?

    Bara för att en förälder är anti vaxx betyder det inte att barnet eller den andra föräldern automatiskt måste acceptera den villfarelsen by default.


    Men det är väl en himla skillnad på att inte vaccinera barnet och att undvika hot dogs? Pappans önskan innebär ingen uppoffring från mammans sida. Det är svårt nog att samarbeta som frånskilda föräldrar, det är bara dumt att skapa konflikter om småsaker som korv och bacon.
  • Thu 12 Sep 2019 11:53
    #43
    Kverulant67 skrev 2019-09-12 11:37:27 följande:

    Tyvärr verkar den ha det i vissas ögon.

    Jag tror att det synsättet mest främjar ökad rassism.


    Det enda rasistiska (eller djupt okunniga) här är att likställa muslimers och judars tradition att inte äta fläsk med det svenska påbudet att äta prinskorv vid ja, typ, alla högtider.
  • Thu 12 Sep 2019 13:01
    #46
    +1
    Liberté skrev 2019-09-12 12:41:51 följande:

    Fast det är just en uppoffring för ingenting då barnet inte är troende. Mamman vill äta fläsk och troligtvis att barnet smakar så då är det en uppoffring per definition.

    Ska de skära om barnet och skicka iväg till moskén också varje fredag för att pappan säger det om mamman inte håller med ?

    Det handlar om att pappans åsikt inte står över mammans, sen att pappan knappt är där gör inte saken bättre i min bok.

    Det är lätt att ställa krav när man inte tar något ansvar så faller det platt.


    Att avstå från att äta fläskkött är ingen uppoffring. Du kan inte jämföra det med omskärelse eller ens besöka en kyrka eller moské.

    Jag tror inte alls att det är så jäkla viktigt för ts att äta korv. Jag tror hon är besviken på honom och har kommit på ett sätt att jävlas. Det är barnsligt och skapar bara konflikter som inte är för barnets bästa.
  • Thu 12 Sep 2019 13:33
    #48
    Kverulant67 skrev 2019-09-12 13:25:07 följande:

    Klart som fasen det är! Tex blandfärs använder ju det flesta av oss när vi gör en rad av maträtter till vardags. Att byta ut det med ren nötfärs är ju inget idiare då maten blir torr och tråkig tex.

    Och varför i hela friden skall han följa vad han tycker när hon är huvudansvarig för uppfostran och barnet inte är muslimskt???


    Gör de flesta verkligen det? Jag har aldrig köpt blandfärs i hela mitt liv, jag lyckas laga god mat ändå.

    Fattar du verkligen skillnaden mellan tradition hos en troende och vana hos en icke-troende? Det gör tom jag och jag är ateist. Eller är det för att det är en muslimsk tradition som det skaver?
  • Thu 12 Sep 2019 14:30
    #55
    +1
    Kverulant67 skrev 2019-09-12 13:37:55 följande:

    Tja ala har ju inte råd med oxfile varje dag... Nu är det ju inte bara blandfärs som innehåller fläsk utan en rad rätter som vi stoppar i oss i vardagen.

    Har TS sagt att dom är ateister?


    Nej det är klart, hon kanske tillhör en variant av asatro som uppmanar till inmundigande av bacon varje dag för att bli ett med Särimner. I ingen av de större religionerna ingår ätande av fläskkött som en viktig del så det spelar ingen roll om hon är buddhist, protestant eller ateist.
  • Thu 12 Sep 2019 14:38
    #57
    +1
    Kverulant67 skrev 2019-09-12 13:39:46 följande:

    Äta prinskorv varje högtid??? För oss normala Svenskar äts det enbart vid jul..

    Sedan råkar vi ju faktiskt befinna oss i Sverige och här lever vi efter våra tradiotioner, vad är det rassistisk med det???


    Efter det här inlägget är jag glad att du inte inkluderar mig i de så kallade normala svenskarna. Utöver att de verkar vara smygrasister har de, lite komiskt nog, dålig koll även på den egna gastronomiska etnologin.
  • Thu 12 Sep 2019 19:11
    #66
    -1
    Anonym (Vegan) skrev 2019-09-12 17:56:14 följande:

    Hej TS,

    Har inte lästa alla inläggen men fan vad det ska daltas så fort det handlar om den muslimska religionen.

    Du får väl servera ditt barn vad du vill i DITT hem.

    När jag separerade från min fru så var jag köttätare. Nu flera år senare så är jag i nytt förhållande och min nya fru och jag är veganer. I mitt hus servera vi barnen vegetarisk mat. Men inte fan kan jag kräva att mitt barns mamma ska sluta servera kött, lila lite som mamman kan tvinga mig att bjuda barnet på kött.

    Utanför mitt hus bestämmer mitt barn självt ifall hon vill äta kött eller inte.

    Igen, sluta dalta bara för att pappan är muslim. Ni lever i Sverige (misstänker jag) så HAN får ta seden ditt han kommit!!!


    I det Sverige jag vill leva i respekterar man andra kulturer så länge det inte går ut över någon annan...
    Tow2Mater skrev 2019-09-12 14:58:32 följande:

    Som andra redan sagt, visst är det en uppoffring att utesluta en så pass stor sak ur kosten!

    At inte kunna tillaga olika korvar, blandfärs, bacon till äggen, vissa smorgåspålägg, etc etc. Både i den energi det tar for speciella inkop och att tänka ut menyer, och inte minst den där sista-minuten-ingen-mat-i-hustet (utom hot dogs i frysen) situationen 30 minuter innan barnets fotboll borjar.  


    TS har ju troligtvis redan levt med de så kallade uppoffringarna några år eftersom hon och mannen hunnit skaffa barn ihop, så det är ju inget nytt, bara att fortsätta undvika fläsk när hon lagar mat till barnet. Jag kan verkligen inte fatta hur det kan vara en stor grej i förhållanden till den konflikt det med all sannolikhet kommer att leda till. Har man verkligen rätt prioriteringar om man tycker att bacon till ägg är viktigare än en bra relation till barnets pappa???

    Alla relationer, även de med ex om man har barn ihop, innehåller ju kompromisser. Min erfarenhet är att om man bjuder till i de saker som inte är så viktiga är det mycket lättare att få gehör för det som verkligen betyder något. Men jag misstänker att ts inte tänker så långt utan att hon vill mest jäklas om något hon vet är viktigt för pappan för att hon är missnöjd med situationen.
Svar på tråden Äta fläskkött eller ej