Inlägg från: Anonym (Våga vara ärlig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Våga vara ärlig)

    Nu lämnar jag min man- behöver kloka råd

    Anonym (drar) skrev 2019-09-11 18:40:40 följande:

    Nu är min plan klar.

    Har fixat lägenhet i närheten, en etta. Bokat familjerådgivning om en vecka.

    Har funderat över detta i flera år nu. Vi är mer som vänner än ett par och jag måste göra det här för att antingen få till en förändring mellan oss eller ett avslut. Barnen är 6 och 8 år gamla. Tänkte att jag bor i lägenheten varannan vecka och varannan vecka bor jag med barnen "hemma" och då får min man hitta någon annanstans att sova de dagarna.

    Behöver råd hur man ska tänka framåt. Hur gör man med helgerna? Måste man dela upp dagarna helt veckovis eller kan vi fortsätta dela på hämtning och lämning som vanligt? Hur har ni gjort?

    Jag hyser inget agg till min man öht utan vill att vi ska vara vänner efter detta.. Jag har inte varit otrogen heller och vill verkligen att vi ska fortsätta ha ett bra liv tillsammans fast utan att vara gift och i ett förhållande.

    Hjälp


    Hur hade du känt om han gjort så mot dig? Jag har själv råkat ut för liknande sak där hon gick bakom ryggen på mig och ordnade lägenhet mm. Att få det kastat i ansiktet på det sättet önskar jag inte ens min värsta ovän. Visst hade det gjort ont att få höra det ändå. Genom att göra som du gör lägger du grunden för en ovänskap och långdragna vårdnadstvister. Genom att du skaffat lägenhet så har du någonstans att bo och han behöver inte lämna ert gemensamma hem varannan vecka om han inte vill. Det vill säga du har ingen laglig rätt att kräva att han ska vara någon annanstans.

    Var ärlig emot honom.det vinner du på i längden. Sen undrar jag vad du ska med familjerådgivning till när du redan bestämt dig för att flytta.

    Hur ni gör med barnen är en annan fråga, Tycker du ska boka tid på familjerätten för att upprätta ett samarbetsavtal. Detta avtal är lika bindande som ett avgörande i domstol.
Svar på tråden Nu lämnar jag min man- behöver kloka råd