Inlägg från: Anonym (Mamma till 3) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma till 3)

    Sur otrevlig 8 åring

    Du beskriver min 6 åriga dotter! Min son som är 8 år är kan vara kort i svaren typ -Vad har ni gjort i skolan idag?? -?Jag vet inte? eller ?Har du lärt dig något spännande idag? -?Jag orkar inte?. Men han kan uppföra sig och säger nästan aldrig dumma saker. Å skulle vi bråka så funkar ?hot?.

    Men min dotter är bestämd, envis, arg, otrolig, underbar mm. Men hon gör oss skogstokig. Hon tror hon bestämmer allt. Hon är så fruktansvärt kaxig och grodor flyger ut ur hennes mum till allt och alla. Folk skämtar om adhd men jag ser det inte. Men vi får väl se längre fram hur det är. Men inga hot eller bestraffningar funkar. Jag har pratat med en som själv känner igen sig i vår dotter och han säger att när hon gör dumma saker som att klättra på staketet det är ingen idé att säga till henne för våra nej blir bränsle. Låt henne göra illa sig så lär hon sig.

    Ignorera det dåliga språket för hon vill reta oss. Ignorera det dåliga bemötandet när det går. Men när det är farligt så gå imellan.

    Hon har en tendens att lyfte lillebror konstant och inga nej funkar. Så nu lyfter jag bara ut honom ur armarna på henne för hon VET redan att det är nej.

    Men man blir tokig. Men citatet ?älska mig mest när jag förtjänar det minst? rullar ofta i mitt huvud som ett mantra.

  • Anonym (Mamma till 3)

    Eftersom du skrev att han varit så sen du kan minnas så ör det inte pga det sociala och därav kanske behöver ignorera det dåliga beteendet. Han vet ju att han inte får bete sig så men han klarar inte av det. ?Barn som kan uppföra sig gör det? -Bo Hejlskov Elvén

Svar på tråden Sur otrevlig 8 åring