Inlägg från: myskmalva |Visa alla inlägg
  • myskmalva

    Element-problem!

    Vad har du för temperatur inne nu? Vanligtvis brukar man inte behöva ha elementen på mellan april och september, men det beror ju lite på i vilken ända av landet man bor och hur välisolerat huset är.

  • myskmalva

    Din värd är skyldig att se till att lägenheten har en dräglig temperatur. Om det behövs element för det så ska det såklart installeras.

    Men att vänta med att sätta in element, för att det är sommar och tillräckligt varmt ändå, är helt okej. Det är först när det blir för kallt som du har rätt att klaga.

  • myskmalva
    Magnefico skrev 2019-09-19 06:14:36 följande:

    Varför inte bara skaffa en fristående elradiator och sluta grubbla? Kostar väl max 300 spänn!


    Kanske för att man redan har betalat för det, via hyran, och inte har lust att betala för det en gång till.
  • myskmalva
    AnonymYesYes skrev 2019-09-20 07:03:14 följande:

    Ni är ju inte lite roliga. Ska jag alltså köpa ett element som hyresvärden enligt lag ska tillgodose? Jag har alltså för litet antal element i lägenheten.

    Är ni hyresvärdar allihop som livnär sig på att lura och skinna sina hyresvärdar? Extremt märkliga svar i den här tråden.


    Vi? Det är EN person som skrivit det. Förmodligen är det en lyckligt lottad människa som aldrig haft ett liv där några hundralappar kan göra stor skillnad.

    Om temperaturen i lägenheten går ner til 16 grader redan såhär års så ska naturligtvis värden fixa (minst) ett element till dig, annars kommer inte lägenheten vara beboelig vintertid.
  • myskmalva
    AnonymYesYes skrev 2019-09-18 15:33:32 följande:
    Inatt sov jag med långkalsonger och tre filtar. Så ja, det är jävligt kallt i lägenheten. Runt 16-17 grader i snitt.

    AnonymYesYes skrev 2019-09-18 12:15:52 följande:
    Hej! Vad ska jag göra? Ska jag koppla in hyresgästföreningen/hyresnämnden?

    Vet din hyresvärd om hur kallt det är i din lägenhet? Om inte så är första steget att berätta det för dem. Hjälper inte det så kontakta kommunens miljö- och hälsoskyddsförvaltning och be dem om hjälp!
  • myskmalva
    AnonymYesYes skrev 2019-09-21 09:25:40 följande:
    Som jag har nämnt flera gånger i tråden så har jag bett hyresvärden att sätta in ett element i lägenheten flera gånger det senaste halvåret. Då det saknas ett element så lär de nog kunna räkna ut själva att det är för kallt i lägenheten, framförallt när jag har påpekat för dem att det börjar bli kallt. Jag får svar gång på gång att de har det på sin "att-göra-lista", att det "har beställt hantverkare", att de "har beställt element". Men inget händer. 

    Det är ovanligt lägenheter blir så utkylda redan i september. Inte alls säkert att värden förstår hur det ligger till. Som jag har förstått det har de inte ägt huset särskilt länge och då vet de kanske inte hur illa isolerat det är. De kan lika gärna tro att du är en frusen gnällspik som klagar så fort temperaturen går under tjugofem grader. Om du ger dem konkreta siffror har de svårare att slingra sig undan.
  • myskmalva
    AniieeHär skrev 2019-09-21 12:02:44 följande:
    Du är kanske något på spåren. Jag har element i alla rum, men de är inte ens påslagna än, centralt. Det brukar de göra först i oktober. Vi har fönster öppna dygnet runt och ändå är det 18+ grader överallt.
    If you have a daughter, be her hero. If you have a son, be his role model. If you have a child, be their heroic role model

    Och jag måste dra för på solsidan och öppna på skuggsidan för att hålla temperaturen under 25 grader soliga septemberdagar. Vår lägenhet är nog lämpligare som växthus än som bostad. Önskar att jag kunde skicka över lite av vår överskottsvärme till TS!
Svar på tråden Element-problem!