• Kepler

    När började Pride flaggan ha med något annat än med ens sexualitet att göra?

    Den senaste tiden så har det allt mer framkommit att även Pride flaggan även mer allmänt står för mångfald och allmän respekt och tolerans för ens medmänniskor. Det vill säga inte alls behöver ha någonting med att man är en HBTQ personlighet. Men sen när fick Pride flaggan en mer allmän betydelse för mångfald och allmän respekt och tolerans för ens medmänniskor? Eller är detta något som flaggan alltid även stått för?


    Har försökt få svar på detta på Engelsk språkliga sidor. Men har inte hittat något där än som klart talar om att Pride flaggan även har en mer allmän betydelse för mångfald och allmän respekt och tolerans för ens medmänniskor? Snälla, Hjälp mig.


     

  • Svar på tråden När började Pride flaggan ha med något annat än med ens sexualitet att göra?
  • Överste Senap
    Praktisk57 skrev 2019-09-19 20:54:06 följande:

    Nej !

    Flaggan står inte för mångfald.

    SD-politiker är inte välkomna även om de är homosexuella.


    Kanske just för att de är emot mångfald. För att de har problem ifall vissas sexualitet är annorlunda än deras.
  • Pilsner
    Överste Senap skrev 2019-09-19 21:06:26 följande:
    Kanske just för att de är emot mångfald. För att de har problem ifall vissas sexualitet är annorlunda än deras.
    Fast det finns en ungefär lika stor grupp här i landet som är betydligt mer kritisk till homosexualitet, men de är välkomna.
  • Överste Senap

    Är de?


    Pilsner skrev 2019-09-19 21:17:40 följande:

    Fast det finns en ungefär lika stor grupp här i landet som är betydligt mer kritisk till homosexualitet, men de är välkomna.


  • Pilsner
    Överste Senap skrev 2019-09-19 21:48:43 följande:

    Är de?


    Många, ja!
  • roflgrodanbolltroll

    Jag vet inte när, men det brukar inte ta särskilt lång tid innan symboler för något opolitiskt som blir populära politiseras. Rent generellt oavsett opolitisk rörelse elelr symbol.

    Priderörelsen är ju en riktig guldklimp för den ideologi/parti som lyckas ta över den.

    Andra moderna exempel är #metoo, där nappade politiska krafter direkt. Eller klimatlarmet, samma sak. Det är helt enkelt för värdefullt att man inte kan avstå från att försöka göra politik av det och "ta över" saken och göra den till sin.

  • Tow2Mater
    Kepler skrev 2019-09-19 22:31:24 följande:
    Men vad står det där att Prideflaggan nu även har en mer allmän betydelse för mångfald och allmän respekt och tolerans för ens medmänniskor? Har det mån tro med Roosevelts fyra grundläggande friheter att göra? 
    "There are several independent rainbow flags in use today. The pride flag represents LGBT pride (since 1978). The international peace flag is especially popular in Italy (since 1961). The International Co-operative Alliance adopted a rainbow flag in 1925. A similar flag is used in Andean indigenism in Peru and Bolivia to represent the legacy of the Inca Empire (since ca. 1920). American Revolutionary War writer Thomas Paine proposed that a rainbow flag be used as a maritime flag, to signify neutral ships in time of war"

    en.wikipedia.org/wiki/Rainbow_flag
Svar på tråden När började Pride flaggan ha med något annat än med ens sexualitet att göra?