• Thu 26 Sep 2019 16:11
    234 visningar
    0 svar
    0
    234

    Klasskamp eller nationell identitet?

    ?Jag tror att också många svenskar skulle behöva utsättas för assimileringspolitik. Svenskarna måste återvinna sin egen identitet och stolthet över att vara svensk. /?/ Det finns en ohelig allians mellan liberaler och marxister, där liberalerna tycker att det är viktigare med konsumism och kapitalism än med nationell identitet och marxisterna anser att den nationella identiteten står i vägen för klassidentitet, klasskamp och arbetarklassens uppror mot borgerskapet. De förenas i ett gemensamt förakt för den nationella identiteten.?
    ? Jimmie Åkesson, partiledare, intervjuad i Dagens Samhälle, 20 februari 2013

    Jag anser att den oheliga allians Åkesson sett inte finns utan här är mer en allians mellan konservativa och liberaler där han mer och mer inkluderas själv.
    Det finns en annan allians mellan liberaler och socialliberaler på vänstersidan.
    Klassmedvetenheten är borta till förmån för en nationell identitet. Agendan har funnits även på den liberala sidan därför att de trott att det skulle vara till gagn för deras liberala projekt att få bort socialismen och klassidentiteten från spelplan.

    De slåss fortfarande mot marxismen från båda håll men det är kanske mest en gammal symbolfråga eftersom de inte är byxa att ta striden mot varandra ännu?
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-09-26 21:43
    När jag pratar om klass så syftar jag på vilken roll man har i samhället.
    Äger du tillgångar och naturresurser som gör att du har en roll där andra är beroende av dig. Då kanske du kan se dig som en del av den härskande överklassen.

    Måste du låna för att starta projekt och kanske är välutbildad men avlönas väl av överklassen för att du är är lojal med eller i ledande positioner så kan man kalla dig medelklass.

    Är du en vanlig anställd eller arbetar utan anställning som antingen fått låna till att köpa dig eget boende eller bo i en hyresrätt eller småföretagare som själv måste arbeta mycket för att kunna gå runt. Så kanske man kan säga arbetarklass.

    Underklass kan vara bidragstagare och andra som lever utanför de ordinarie systemen.
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
Svar på tråden Klasskamp eller nationell identitet?