• Anonym (Kaffedraken)

    Nekad av BNK och nekad av BUP??!! Vad göra?

    Utvandraren skrev 2019-09-26 19:23:07 följande:

    Skolan vill ha en ny autismutredning på vår son för att bättre förstå hans behov. Vi har därför gjort egenremiss till både BNK och BUP men blivit nekade av båda. Vad ska vi göra?


    Kontakta skolkurator och be dem remittera till BUP.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Egenremisser får nästan alltid nej för det finns inte resurser för BUP att ta emot alla föräldrar som fritolkar diagnoser på sina barn. (Det finns tyvärr många föräldrar idag som VILL att deras barn ska ha en diagnos vare sig de faktiskt har en eller ej)
    Om han har en diagnos redan och skolan kräver ny utredning får skolkuratorn hjälpa till, annars bokar ni tid på vårdcentralen så skickar de remiss.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Utvandraren skrev 2019-09-27 18:58:07 följande:
    Vi kontaktade rektorn och hon sa att de inte gjorde så. Fast vår rektor verkar inte vidare kompetent förvisso... Vi kanske ska kontakta skolkuratorn själva...
    Tala direkt med skolkuratorn. Blir det fortfarande nej så boka tid på vårdcentral och be husläkare om hjälp att skriva remiss.

    Som sagt det där med att egenremittera får du garanterat nej på. BUP har idag väldigt långa köer till följd av att mycket tid går åt till ensamkommande och barn som behöver långa utredningar för de har dubbla nfp-diagnoser. Så du behöver en kurator eller läkare som pushar remissen. Även då kan det ta ett halvår innan BUP har en tid.

    Lycka till
  • Anonym (Kaffedraken)
    Utvandraren skrev 2019-09-28 05:27:14 följande:
    Oj. Jag måste varit rejält trött igår. Orosanmälan honom menade jag inte polisanmäla. Lol..

    Jag har för mig att jag läst i någon tråd om att socialtjänsten hjälpt föräldrar att få till stånd en ny utredning av deras barn. 

    Vi misstänker att han eventuellt har Autism OCH Adhd. 
    Nej det kommer inte skynda på processen att orosanmäla honom.
    Endast läkare eller kurator har befogenhet att pusha fram en remiss, socialtjänsten har inte den befogenheten och BUP kommer inte stressa pga av dem. Soc kan i vissa fall hjälpa till om barnet är en fara för sig själv och andra och INGEN diagnos finns.
    I detta fallet har ni en diagnos och vad jag förstår så är det skolan som av någon anledning vill ha en ny utredning.

    De upplever kanske att hans agerande i skolan är annorlunda från vad de är vana vid, och hoppas att om han får en ny diagnos så kan de flytta på honom.
    Jag tycker ni ska sätta er ned med rektor och fråga efter vilket syfte de vill få till stånd en ny utredning. Är det för deras skull, pojkens skull, bägge...?
Svar på tråden Nekad av BNK och nekad av BUP??!! Vad göra?