• Fri 27 Sep 2019 11:38
    704 visningar
    20 svar
    20
    704

    Hamnat i en dålig cirkel

    Jag skulle satt mig ner och gjort en realistiskt budget. Om ni alltid behöver ta mer kredit varje månad då betyder ju det att er budget inte håller.

    Analysera när under månaden och varför pengarna tar slut. Hur mycket lägger ni på mat? Har ni några betaltjänster, abonnemang osv dom ni absolut inte måste ha? Hur mycket behöver ni lägga på kläder till barnen? Unnar ni er att ätaute, handla godis på macken, kaffe på stan osv? Analysera det ordentligt, ibland tror man att man har koll men har lite dåliga ekonomiska vanor som man kan ändra och vips har man några 100-lappar extra

    Betala mest på det lån/kredit med högst ränta (om ni inte har smålån, då kan ser vara bra att få bort dem helt först).

    Sen kanske plugga inte är det bästa alternativet om man har en ekonomi som inte går ihop. Skulle det funka att jobba ett år, betala av så mycket det bara går och sedan fortsätta plugga? Kan den som pluggar ha ett extrajobb för att få in pengar? Tar den som pluggar maximalt studielån? Bättre ränta på ett lån finns knappt så kan man använda CSN-pengar för att betala av era andra lån/krediter?

  • Fri 27 Sep 2019 21:46
    #8

    Vad är det för ränta på dessa lån? Har något lån en bättre ränta så betala av mindre på den och mer på de med sämst ränta så ni blir av med den först.

    Verkar som ni verkligen gör mycket för att kunna betala av och slippa hamna hos kronofogden.

    Har ni någon släkting som kan låna er en summa pengar som ni kan använda till att betala av i alla fall ett av lånen? Antar inte, annars hade ni nog redan frågat.

  • Sun 29 Sep 2019 22:53
    #11
    kiki skrev 2019-09-29 22:36:06 följande:

    Vi har inte frågat om hjälp då jag på roligt skäms över vår ekonomiska situation. Jag har alltid varit den dom kommit med ?ekonomiska råd? till vänner och bekanta, och helt plötsligt sitter jag i samma sits själv och vet inte hur jag ska ta mig ur.

    Vi betalar allt i tid, så inget inkasso och kronofogden.

    Nu vet jag inte räntorna riktigt, men lånet har ca 4%, och dom andra kan kanske ha 13-18%, vet inte riktigt. Kanske är bättre kolla ett nytt lån och betala av krediten och säga upp den för att ta mig ut kreditkortshärvan?

    Vi vill såklart betala av, men det känns som vi tar ett steg fram åt för att sen ta två bak.


    Det med 13-18% behöver ni ju betala av på mest. Kan du få ett lån med lägre ränta för att lösa de lån med höga räntor så gör det.

    Du behöver inte skämmas! Ni verkar ha tagit lån för att kunna överleva under en svår period, inte för att löpa tv och åka på semester eller nån annan typ av lyxkonsumtion. Dessutom har ni all ambition att betala och göra rätt för er!
Svar på tråden Hamnat i en dålig cirkel