• Wed 9 Oct 2019 09:21
    2692 visningar
    72 svar
    72
    2692

    Hur gör man för att orka?

    Hej. Vädjar därute om tips eftersom det känns som att vi fumlar i mörkret.

    Vi har två barn, äldsta är en pojke som redan från födsel sovit dåligt. Fram till två års ålder har han varit uppe mellan 5-17 gånger/ natt.

    Har alltid varit viljestark men nu är det katastrof.

    Den yngre, en tjej på fyra månader. Sover betydligt bättre men har problem med att hon kräks ca 4-20 ggr/matning så på natten, även om hon bara äter tre gånger, så är man uppe 10-90 min/matning efteråt.

    Får hon ligga efter mat så kräks hon och hon vänder inte huvud åt sidan, hon ligger på rygg och får panik.

    Problemet är nu mest att treåringen trotsar om precis allt, sedan tar det 90 min att lägga honom på kvällen. Hon somnar vid 22, han efter 20. Han vill upp vid 06 och då är jag helt slut efter valen natt (såklart delvis) men ändå.

    Pappan hjälper till med att gå upp med honom men sen måste jag hasa mig upp och är död 7.30. Då ska man hålla hela dagen och klarar trots.

    Jag känner att detta är för mkt.

    Jag vet att det är vårt val, att skaffa barn och jag älskar dem oändligt mkt men de håller på att trasa sönder oss. Vad gör man?

    Dessutom hur mkt ska man måsta dalta med en treåring? Pappan är pedagogisk och skojar och jamsar så att han tillslut får byta blöja, borsta tänderna, klä på alla kläder men jag pallar inte det.

    Hur hemsk det än låter, så om han sparkad skriker och slåss så kan jag låta honom gå utan ytterkläder ute. Jag tycker att han ska ?tuktas? lite. Förklarar alltid varför gan måste eller inte får göra vissa saker men det hjälper såklart inte.

    Jag har funderat på att separera bara så att man får antingen ta ett barn åt gången eller få vila och sova en natt då och då.

  • Svar på tråden Hur gör man för att orka?
  • Wed 9 Oct 2019 12:05
    #11

    Hur ser det ut på dagtid? Är treåringen hemma eller på förskola? Om han är hemma tycker jag att du ska nyttja möjligheten att ha honom där några timmar varje dag och när minsta sover så sover också du! Jag var ensam med tvillingar och sov inte en blund på nätterna, men klarade mig genom att sova på dagtid när de sov. Städa, tvätta, plocka etc. blir lidande, men sömnen är viktigast!

  • Wed 9 Oct 2019 12:22
    #12
    +3
    Sommar26 skrev 2019-10-09 10:34:30 följande:

    Nä det funkar inte bra men man verkar överleva iaf. Tänker att alla har det ungefär såhär och att det är ett beslut som jag tagit IOM att jag skaffade två barn.

    Tänker att man måste klara det eftersom jag valt att skaffa barn.

    Fick en natt själv på egen hand innan dottern kom men då kunde jag såklart inte heller sova hela natten. Höggravid som man var????????

    Hur tänker ni?


    Du fattade beslut om att skaffa barn helt på egen hand alltså... jamendåså...
  • Wed 9 Oct 2019 12:38
    #13

    Nä jag skaffade inte barn på egen hand.

    Ja sonen är på förskolan och hin sover ibland på dagen men vissa dagar är hon vaken och tar 10 min sov femsex gånger istället.

  • Wed 9 Oct 2019 12:50
    #14

    Men jag förstår ändå inte den frågan, om jag hade skaffat barn själv, får man inte skriva på forum och be andra föräldrar om tips?

  • Wed 9 Oct 2019 13:02
    #15

    [quote=79951201][quote-nick]FruNyfiken skrev 2019-10-09 12:05:01 följande:[/quote-nick]Hur ser det ut på dagtid? Är treåringen hemma eller på förskola? Om han är hemma tycker jag att du ska nyttja möjligheten att ha honom där några timmar varje dag och när minsta sover så sover också du! Jag var ensam med tvillingar och sov inte en blund på nätterna, men klarade mig genom att sova på dagtid när de sov. Städa, tvätta, plocka etc. blir lidande, men sömnen är viktigast![/

    Ensam med tvillingar. En eloge till dig. Vore riktigt inlagd om jag hade haft två som inte sov samtidigt????????????

  • Wed 9 Oct 2019 13:33
    #16
    +3

    Det finns en del "knep" som alla normalfungerande individer inser utan FL...

    1) Skaffa inte ett barn med bortskämda jättebebisar som inte kan ta sin del av ansvaret för hem och familj.

    2) Skaffa inte ett andra barn med bortskämda jättebebisar som inte kan ta sin del av ansvaret för hem och familj.

    3) Skaffa inte fler barn än du mäktar med på egen hand, det finns aldrig en garanti att barnets andra förälder kommer finnas kvar i bilden.

  • Wed 9 Oct 2019 13:36
    #17
    +3
    Sommar26 skrev 2019-10-09 12:50:21 följande:

    Men jag förstår ändå inte den frågan, om jag hade skaffat barn själv, får man inte skriva på forum och be andra föräldrar om tips?


    Frågan är tänkt att väcka dina egna insikter. Det stora problemet här är inte barnets sovproblem utan att du skaffat barn med en egoistisk gris som för det första inte tar ansvar för era gemensamma barn och skiter i ditt välmående och som grädde och moset vägrar att acceptera den hjälp som ni erbjudits genom melatonin.

    Förr eller senare kommer barnen att börja sova. Men det faktum att han är ett as kommer att kvarstå.

    Obegripligt att du accepterar detta...
  • Siden
    Wed 9 Oct 2019 17:47
    #18

    Jag håller med övriga om att du först och främst behöver få SOVA. DU är den viktigaste personen för dina barn och om du kraschar så har dom inte sin mamma. Du måste ta hand om dig! Att vara föräldraledig är minst lika krävande och ansvarsfullt som att arbeta, och det är ett måste att man är någorlunda fungerande för att kunna hålla uppmärksamheten på en liten bebis. Det är också viktigt för din och din bebis anknytning att du får vila ut i ibland. Det spelar ingen roll vad äldre släktingar säger (dom har ofta förträngt en hel del från småbarnsåren). Läs upp detta för din man och ställ ett ultimatum: från och med nu börjat vi dela på nätterna. Ta hjälp av BVC om det behövs, kräv hjälp från kommunens familjerådgivning. Det ni håller på med nu (att lämna över ansvaret för två barn som inte sover helt och hållet på dig) kommer göra att ni kraschar som familj. När min bebis fortfarande ammade på nätterna delade vi ändå upp oss: jag sov med bebisen mellan 21.00-02.00, sedan tog mannen över till 07.00.

  • Wed 9 Oct 2019 19:48
    #19
    -2
    EmberEyes skrev 2019-10-09 13:33:45 följande:

    Det finns en del "knep" som alla normalfungerande individer inser utan FL...

    1) Skaffa inte ett barn med bortskämda jättebebisar som inte kan ta sin del av ansvaret för hem och familj.

    2) Skaffa inte ett andra barn med bortskämda jättebebisar som inte kan ta sin del av ansvaret för hem och familj.

    3) Skaffa inte fler barn än du mäktar med på egen hand, det finns aldrig en garanti att barnets andra förälder kommer finnas kvar i bilden.


    Ge dig. Du är ju bara dum nör du håller på sä där.
  • Wed 9 Oct 2019 19:58
    #20

    Ja det finns en del vettiga och konkreta här men sedan blir jag mörkrädd på det sätt andra uttalar sig. Hoppas att dessa inte är föräldrar själva, för då ser inte framtiden ljus ut.

    Syftet jag hade med denna tråd, var som sagt att få lite tips, inte att må dåligt.

Svar på tråden Hur gör man för att orka?