• Anonym (Hemmafru)

    Min man kräver att jag arbetar!

    Jag är hemmafru, och har varit i ca 10 år. Min man och jag har varit gifta i ca 11 år, och kommit överens om att jag ska vara hemmafru. Vi har 3 barn ihop i åldrarna 6, 3 år och en liten på 3,5 månad. Allt bra så långt och trots att jag är hemma har vi gott ställt, bor stort och har det bra. Men nu helt plötsligt tycker min man att jag ska börja arbeta efter att minsta skolats in på förskolan vid ca 1,5 års ålder. Jag känner att jag trivs med det livet vi har. Men hans motivering är att han vill ha mer tid med barnen och kunna vara hemma mer. Jag förstår inte varför han tycker det är så viktigt nu. Hur skulle ni gjort i min sits? Är så ledsen att min man vill ändra en så bra livsstil..

  • Svar på tråden Min man kräver att jag arbetar!
  • Anonym (J)

    Ibland önskar jag att man kunde ta någon annans plats för en dag. Eller en vecka. Och att man på något magiskt vis hade nödvändiga skills på plats på någon rimlig nivå. Det känns som TS man inte förstår vad det innebär att vara hemma på heltid och sköta hela hemmet inkl kidsen. Nu vet vi inte vad TS man jobbar med. Men har han ett välbetalt chefsjobb som vissa chefer har t ex på min arbetsplats, det är sannerligen ingen lek det heller. Otrolig press från högre chefer, aktieägare, kunder och personal.

  • Anonym (Ö)

    Han har väl tagit sitt förnuft till fånga helt enkelt. Är väl bättre om ni båda jobbar deltid?

  • Anonym (Ö)
    Anonym (Hemmafru) skrev 2019-10-09 11:22:49 följande:

    Men det förstår du, det är han inte så sugen på. Hushållsarbetet alltså. Det ska jag tydligen ta även om jag jobbar. Det går jag inte med på.


    Det ska du absolut inte gå med på!
  • Anonym (Ö)

    Ta med dig minsta och res bort några dagar... Då kommer han nog fatta. Eller så börjar du jobba snart och han är föräldraledig.

  • Anonym (hej)

    Tycker du fått onödigt mycket hat i denna tråd och jag lider med dig.

    Jag förstår att det inte är ett kul besked. Jag tycker någonstans att om man tar ett sånt beslut så bör det vara tänkt att vara så förevigt. Visst, man kan ändra sig, beroende på hur ni pratade om det från början. Men sättet han gjorde det på är inte ok. Du har förlorat år på arbetsmarknaden. Du har offrat chansen till att bygga karriär. Bland annat. 

    Om du börjar jobba heltid så är det helt sinnessjukt att han förväntar dig att fortfarande sköta hushåll. 

    Och om du får han att förstå att ni behöver dela hushållet 50% och han håller det så kommer han inse efter en tid att han inte kommer få mer tid med sina barn, snarare mindre då hushållsarbetet kommer ta mycket av den tiden. 

    Men jag tror inte du kommer få honom att förstå det. Du kommer få jobba 100% och göra 98% av hushållsarbetet och bli utbränd på kuppen.

    Prata med honom och få honom att förstå din sits. Visa honom vissa trådsvar här ifrån. Om han vägrar förstå din sits och bara är ego så råder jag dig ändå att plugga/jobba - och lämna honom! Man behandlar ingen så, och speciellt inte sin fru.

  • Anonym (Rosa)
    Anonym (E) skrev 2019-10-09 12:33:26 följande:

    Det får han om det ekonomiska tillskottet möjliggör att han kan arbeta mindre. Mer tid behöver ju inte innebära all tid. Dessutom ytterst tveksamt att ts som inte jobbat på 10 år kan få ett jobb med så hög lön att hon kan försörja hela familjen. Det handlar nog snarare om att hon kan tjäna lite pengar som kan ge honom utrymme att jobba lite mindre.


    Jag tänker att om hon jobbar deltid och han går ner till lika mycket, så måste han börja göra lika mycket av hemarbetet = mindre tid med barnen jämfört med nu då han gör noll. Vad dom tjänar har inget med saken att höra. Om HON jobbar heltid och han deltid så får HAN göra mer - inte allt - hemma...
  • Anonym (Pella)
    Anonym (Bra) skrev 2019-10-09 13:44:56 följande:

    Då får han vackert ta hälften av alla hushållsarbeten också. Som han tydligen tvärvägrar.


    Det skulle jag vänta mig ja. Eller så kostar man på sig hjälp. Ekonomin verkar inte vara ett issue här.
  • Anonym (E)
    Anonym (Rosa) skrev 2019-10-09 14:58:12 följande:

    Jag tänker att om hon jobbar deltid och han går ner till lika mycket, så måste han börja göra lika mycket av hemarbetet = mindre tid med barnen jämfört med nu då han gör noll. Vad dom tjänar har inget med saken att höra. Om HON jobbar heltid och han deltid så får HAN göra mer - inte allt - hemma...


    Ja såklart att de ska dela mer på hemarbetet om ts jobbar utanför hemmet. Jobbar de lika mycket utanför hemmet så ska de jobba lika mycket i hemmet.

    Det kommer ändå bli mer tid med barnen för honom också för hemarbetet tar ju långt ifrån 8 arbetstimmar varje dag.

    Dessutom träffar man ju barnen även om man också viket tvätt och diskar. Man lämnar ju inte bort dem så fort man behöver utföra något i hemmet.

    Vad de tjänar är ju relevant för det är ju vad som avgör hur mycket man behöver arbeta för att familjen ska klara sig ekonomiskt.
  • Anonym (Omg)

    Bra livsstil för dig. Du kan glida runt på café shoppa och sova halva dagarna när ungarna är på skola/förskola. Nu vill han ha mer tid
    med sina barn och du gnäller. Så sjukt bortskämd. Omg

  • Anonym (Bra)
    Anonym (Omg) skrev 2019-10-09 15:34:34 följande:

    Bra livsstil för dig. Du kan glida runt på café shoppa och sova halva dagarna när ungarna är på skola/förskola. Nu vill han ha mer tid
    med sina barn och du gnäller. Så sjukt bortskämd. Omg


    Sova bort halva dagarna när hon har en 3,5 månaders? Skulle inte tro det.
Svar på tråden Min man kräver att jag arbetar!