Inlägg från: Anonym (Mongo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mongo)

    Han gillar alla hennes selfies

    Anonym (E) skrev 2019-10-09 16:13:51 följande:

    Jag hade blivit skitsur om min kille gjorde så. Antagligen är det inte mer än att han tycker att hon är snygg på sina selfies. Men man får väl skärpa sig lite där när man har en tjej.  


    Vänta lite nu! Måste man skärpa sig som kille och hålla inne på sina likes? Bör man inte gilla andra tjejers bilder som de postar när man har flickvän? 

    Kan vi bara reda ut detta en gång för alla. Slingra er nu inte som ormar, säg nu exakt vad ni menar, rakt och ärligt! 

    Vad menar du? "man får väl skärpa sig lite när man har tjej?"
  • Anonym (Mongo)
    Anonym (E) skrev 2019-10-09 16:26:05 följande:
    Killen gillar ju i princip inga andra bilder, inte kompisars bilder tex men ändå ALLA den här tjejens selfies som hon lägger upp varje dag.

    Det är ju det som är konstigt. Hade han även gillat sina vänners bilder så är det ju en annan sak.
    OK.

    Låt säga att han tycker att just den här tjejens rump..*host* ...ögon.. är alldeles formidabelt vackra! Det visar han genom en like varje dag. Han väljer att inte sprida ut sina hjärtan utan han väljer att lägga alla sina hjärtan på den här tjejen. Ursäkta, men får han inte göra detta enligt dig? 
  • Anonym (Mongo)
    Anonym (Hanna) skrev 2019-10-09 16:43:42 följande:
    Hade han sagt att det inte betyder något eller liknande så hade jag svarat Bra! Då borde det inte vara svårt att sluta för jag blir sårad av det.
    Detta sätt som du har och även många tjejer och kvinnor kommer driva bort era killar och män. I er värld är detta logiskt, att om han säger att det inte betyder nåt, så kan han då också sluta med beteendet. Men så enkelt är det sällan. Det man oftast missar är att det ligger känslor i beteenden, det betyder inte att han är kär eller gillar tjejen, utan snarare att hans beteende beror på att han vill göra sig av med känslor, ångest, starka känslor. När en kvinna frågar om liken/supandet/spelandet/porrtittandet/otroheten betyder nåt och en man svarar nej, så stämmer det. Det betyder ingenting. Sen kommer kravet. Då kan du ju sluta med det. Då svarar mannen oftast ja. Sen i verkligheten smyger mannen med beteendet. Varför? Jo, därför att det ligger starka inre känslor bakom beteendet. 

    Hur ska man lösa detta då som kvinna? Jo, om man nu är en smart, nyfiken och kärleksfull kvinna så ställer rätt frågor. Man struntar i den om det betyder nåt. Man luskar lite i vad för slags känslor som kan ligga bakom sin partners känslor som orsakar hans beteende. 

    Nu blev det genast jobbigt att ha en relation. Ja, vem har sagt att livet och kärleken skulle vara enkel! 

    Hälsningar från Danmark!
  • Anonym (Mongo)
    Anonym (Fråga på) skrev 2019-10-09 16:55:06 följande:

    Fråga helt apropå vad det är som är så särskilt med just den kvinnans BILDER, som gör att han gillar varenda en? Tar hon bättre foto än dig eller andra, eller vad är det frågan om? Dumförklara honom.

    Att mesa sig med ?vi måste prata...? kommer bara leda till osämja. Bättre att bara konstatera att han är tramsig och låta han skämmas sen.

    Var stark, visa ingen svaghet.


    Helt fel taktik. Du hjälper TS att sabba hennes relation. Läs snälla nedan!
  • Anonym (Mongo)

    Var läser du in att han är tänd på henne? Du läser in och tolkar galet. Jag menar att han och vi alls måste väl kunna få titta på någons selfiepinnen och tycka att rumpan eller kroppen ser helt galet fin och lägga en like utan att varken vara kär, upphetsad eller vilja göra nåt? Vissa kvinnor som motsätter sig detta kommer för alltid att driva bort sina killar/män....

    Du misstolkar liken för att vara uppenbarligen tänd.

  • Anonym (Mongo)
    Anonym (Hanna) skrev 2019-10-09 17:26:45 följande:
    Varför måste kvinnan ställa rätt frågor och luska fram bakomliggande känslor? Jag tycker ofta att killar svarar jag vet inte när ma försöker gräva lite för att förstå.

    Jag håller med dig om att det helt klart ligger några känslor bakom detta, men om han nu har lite känslor för tjejen eller tänder på henne så kommer dessa känslor inte försvinna om han fortsätter att följa henne. Han blir då konstant påmind.

    Mitt syfte med svaret är att han ska få en förståelse hur hans beteende påverkar hans tjej. Om han sedan väljer att fortsätta gilla hennes bilder så ser jag det som ett tecken på bristande respekt. Skulle det dock handla om någon form av beroende så får man räkna med återfall. Men nu gillar han bara hennes bilder och det är enkelt att sluta med. Skulle det vara en stor influenser så känner jag att det är en annan sak. Det är då inte en person man har så stora chanser att komma i kontakt med. Men detta är en tjej i hans indirekta närhet. Jag kan förstå att TS känner sig osäker.

    Jag håller med om att man bör tänka på hur man ställer frågor och inte anklagar något. Det viktiga är att skapa en förståelse både för hans beteende och hennes känslor. Vem vet TS kanske tycker hans alndening är helt okej när hon väl får redan på den.
    Jag tror fortfarande att du är på fel spår. Gillade ändå ditt svar! Vill fördjupa ämnet! 

    1. Varför luska? Jo, för att om en kvinna ställer en rak fråga, varför tittar du på porr/varför likar du hennes bilder/varför var du otrogen/varför spelar du bort dina pengar...så kommer inte mannen att svara ärligt, dels för att han troligtvis inte vet svaret där och då, men också för att han kanske inte vill veta svaret där och då. De bakomliggande känslorna till beteendet är dolt också honom, så hur ska han kunna svara ärligt då. På ytan dricker han, likar bilder, är otrogen, men under ytan styrs han av känslor. Oftast starka känslor som är i konflikt med varandra. Dessa känslor är han oftast omedveten om. Är man en kärleksfull person önskar man att dessa känslor kommer upp till ytan, så att personen som lider av dem kan se dem och bli fri från dem. Därför smartast att luska som kvinna! För relationens skull! Orkar man inte, fine, då tackar man för sig och letar efter en annan man. Risken är dock stor att även nästa man har samma mekanismer.

    Du gör om samma misstag när du tror att om han bara får förståelse för hans beteende påverkar hans tjej så kommer hans att sluta. Och om han inte slutar så är det ett tecken på bristande respekt. Rätt men ändå fel! Han kommer aldrig kunna inser hur hans beteende påverkar hans tjej om han inte först inser vad som ligger bakom hans eget beteende!

    Jag tror egentligen att du är med på mitt resonemang?!

    Ha det fint allesammens!
    Hils fra DK.
  • Anonym (Mongo)
    Anonym (Fråga på) skrev 2019-10-09 17:40:49 följande:
    Så rörig du postar.

    Vem är det tänkt du ska svara?
    Du har rätt. Glömde att citera!
  • Anonym (Mongo)
    Anonym (Y) skrev 2019-10-10 10:27:59 följande:
    Ursäkta, men någon som är otrogen mot sin partner förtjänar inte att partnern är förstående och kärleksfull tillbaka. Jag tycker du uppmuntrar till dörrmattebeteende. Det spelar ingen roll om man har ångest eller andra jobbiga känslor. Det är ingen ursäkt för att få vara otrogen eller spela bort pengar för den delen. Att som partner reagera med "stackare, han mår nog dåligt, jag måste ge honom lite mer kärlek så han mår bättre", när man har blivit bedragen, tyder på bristande självrespekt.
    Jag tror människan rör till det här med kärlek ibland.

    Alldeles för ofta älskar vi bara någon om den personen visar att hen älskar oss tillbaka. Vi öppnar upp vår famn till den som är kärleksfull mot oss.
    Allt för ofta stänger vi samma famn när samma person inte längre lever upp till våra förväntningar. Vi säger att vi älskar en person, samtidigt sätter vi murar runt personen, vi stänger in personen, vi säger till och med mellan raderna att du får bara älska mig, ingen annan, BARA MIG!!!!!

    När personen vi säger oss älska sviker oss, blir vi förkrossade. Personen är inte längre värd vår kärlek. Varför då? Älskade vi inte nyss personen? Eller älskar vi bara bilden av personen så länge den gagnar oss? I så fall är det ju ren och skär egoism. Är det inte just precis nu som din så kallade kärlek sätts på prov? Är det inte nu, när det är som allra jobbigast, när det gör som mest ont, när du är som mest sviken, förnedrad och avvisad, som kärleken testas! En klok man sa en gång att det är väl ingen konst att älska någon som är god mot dig, sann kärlek visar sig när du utsätts för prövning! 

    Låt dessa ord få sjunka in lite. Vad tänker du nu? Ärligt!
  • Anonym (Mongo)
    Anonym (Jenny) skrev 2019-10-10 15:44:07 följande:
    Att du pratar helt i nattmössan.
    Förklara gärna vad du tycker är konstigt eller felaktigt. Tack på förhand!
  • Anonym (Mongo)
    Anonym (Fråga på) skrev 2019-10-10 16:17:19 följande:
    Benägenhet att hålla med..

    Jag tänkte bara herre gud...

    Rätt intressant egentligen, eftersom mongo nog är en man. Inte konstigt att det kan bli så stora missförstånd i en relation.
    Lite nyfiken på vad du egentligen menar är felaktigt eller konstigt! Tack på förhand!
  • Anonym (Mongo)
    Anonym (Y) skrev 2019-10-10 18:36:24 följande:
    Jag kan bara hålla med ovanstående. Vilka galenskaper du kommer med. Men fortsätt du att älska dem som sviker dig och behandlar dig illa. Själv har jag lite för stor självrespekt för det.
    Vad är galenskaper menar du? Förklara gärna! Hejsvejs!
  • Anonym (Mongo)
    Anonym (Y) skrev 2019-10-10 20:14:01 följande:
    Att du tycker att man ska fortsätta ge kärlek till en partner som har svikit en. Att du ser otrohet som ett uttryck för att man mår dåligt och att man som för det förtjänar kärlek och förståelse från sin partner. Som jag skrev tidigare uppmuntrar du till att man ska bete sig som en dörrmatta.
    Tack för din förklaring! Kan man se det du skriver ur ett annat perspektiv?

    Kan det vara så att personen som är otrogen/dricker/spelar/porrberoende lider mest? Kan det vara så att just människor som mår dåligt och gör dåliga saker behöver din och min och världens kärlek, mer än vårt avståndstagande, avvisande och fördömande? Människor gör ju dåliga saker av en anledning. Sällan vet dessa människor själva om varför de gör som de gör. Behövs det då inte förståelse och i det yttersta kärlek från dig och alla oss andra som inte mår lika dåligt utan som har mer kärlek över till att ge till de som behöver? Om du och jag och alla andra vågar ta oss tid till att sätta oss in i den hemska personens livsvärld, så kanske förståelsen kommer, likaså medkänslan och kanske kan vi inse att personen inte i första hand har skadat oss med sitt beteende, utan främst sig själv. Jag tror inte att du riktigt förstår mitt budskap när du väljer att kalla det dörrmatta. Men du har givetvis rätt till din tolkning. En klok man sa en gång att ge och du skall få! Vad kan han ha menat med det?

    Kaerlighed fra DK.
Svar på tråden Han gillar alla hennes selfies