• Wed 9 Oct 2019 20:38
    1153 visningar
    68 svar
    68
    1153

    Gravid - släkten beklagar sig

    En del människor är obetänksamma och häver ur sig den typen av grejer utan att ha reflekterat över hur det låter och hur det får andra att känna.

    Be din sambo kontakta de släktingar som sa detta och berätta att ni tog illa upp. Är de vettiga så ber de om ursäkt och det är ur världen. Bättre att ta upp det än att bara sluta umgås. Ge dem en chans att bättra sig!

  • Wed 9 Oct 2019 22:24
    #17
    +2
    Anonym (Upprörd) skrev 2019-10-09 20:40:57 följande:

    Blir bara så ledsen för mitt kommande barns skull. Fattar inte varför det skulle vara bättre med en flicka. Men ska göra som du säger..ändrar de sig inte så får inte de träffa våra barn mer.


    Många har uppfattningen om att alla föräldrar önskar sig barn av båda könen. Vissa gör också det, andra inte. Det var klumpigt och okänsligt av släkten att uttrycka sig så men det betyder ju inte att de inte kommer älska ert barn. Det betyder troligen inte att de själva önskar att det var en flicka utan att de tror att ni önskade det.

    Be din man lugnt och ödmjukt förlora för dem att de tog illa vid sig så de får en chans att be om ursäkt.

    Straffa inte dina barn genom att förneka dem kontakt med sin släkt på grund av några obetänksamma kommentarer. Latinet sånt påverka dig så här pass mycket.
  • Thu 10 Oct 2019 13:01
    #50

    Tänker såhär: tyvärr är det inte helt ovanligt att folk tänker som hans släktingar gör och vissa människor har viss brist på empati och finkänslighet och tror att de kan fråga och säga sånt som de gjort. Förstår att du är upprörd, det är inte det faktum att du blir arg och ledsen som de som svarar dig verkar vända sig emot utan att du vill hindra dina barn från att träffa sin släkt pga en kommentar. Känslor har man all rätt att ha men man måste också fundera på vilka reaktioner man har och om de är rimliga.

    Det vore rimligt att prata med släktingarna och berätta att du blev ledsen och besviken av deras kommentar och att det nu känns som om de inte acceptera ert barn. Ge dem chans att be om ursäkt. Om ditt mål är att ni ska ha en bra relation framöver så gör du det på ett ödmjukt men tydligt sätt. Om de är helt oförstående och inte, efter lite betänketid, ber om ursäkt, då har du mer grund för att ha ett mycket begränsat umgänge med dem. Om det inte spelar någon roll för dig och din man hur relationen med dem är, ja då kan du ju klippa kontakten utan någon förklaring om du vill det. Det gäller då att du och din man är överens, annars kommer detta bli ett stort problem i ert äktenskap.

    Av dina senaste inlägg tolkar jag det som om att denna kommentar om barnets kön inte är den första eller enda gången släkten har sagt och gjort saker som du upplever kränkande och inte ok. Har jag rätt? Det sätter också saken i ett annat ljus i så fall. Har du och din man pratat om detta? Har ni samma inställning? Har din man pratat med släkten om detta?

Svar på tråden Gravid - släkten beklagar sig