• auster
    Fri 11 Oct 2019 08:12
    731 visningar
    46 svar
    +1
    46
    731

    Ska invandrare anpassa sig?

    Idag publicerar Expressen en debattartikel av Jan Emanuel Johansson. Han skriver:

    " Integrationen skall anpassas efter vårt land, vår kultur och vårt språk. Vill man inte leva efter våra lagar och regler så är man inte välkommen. "

    Jag tycker det är en väldigt klok åsikt. Vad tycker ni?

  • Svar på tråden Ska invandrare anpassa sig?
  • auster
    Sat 19 Oct 2019 12:17
    #25
    +2
    Ocdkille skrev 2019-10-12 01:27:52 följande:

    Så länge man inte skadar någon annan får man leva som man vill. Och det gäller alla vi har rätt många svenskar som vill tvinga på folk sin kultur och annat. Åkesson vill ju tvinga på oss en kultur som har noll med mig att göra. Sen har vi alltid blandat kultur. Massor av det som ses som Svensk kultur har vi fått från andra. Våra svenska köttbullar eller kåldolmar kom från Turkiet. Vi räknar med arabiska siffror. Vi äter glass som vi lärde oss göra från Italienarna som själva tog det från Kina. Vi har helt enkelt i alla tider blandat kulturer med varandra.


    Nu är det ju inte riktigt vilken mat man äter som är relevant. Istället handlar det om anpassning till svenska normer och värderingar. Det vill säga synen på demokrati, kvinnors rättigheter, hederskultur, homosexuella och så vidare. Där tycker jag att de som inte anpassar sig ska få återvända till hemlandet. 
  • auster
    Sat 9 Nov 2019 14:33
    #40
    +2

    Assimilation är grunden för en fungerande integration. Vi har prövat mångkulturen nu under årtionden med väl känt katastrofalt resultat. Det har inte ens varit likhet inför lagen, utan kulturell bakgrund har varit förmildrande i rättsväsendet. 

    Det behövs krav på att lära sig svenska, lagefterlevnad och anpassning till svenska normer och värderingar för att integrationen ska fungera.

Svar på tråden Ska invandrare anpassa sig?