• Fri 11 Oct 2019 15:21
    286 visningar
    0 svar
    0
    286

    Har du valt att arbeta mindre?

    Hej!
    Vi är två forskare vid Lunds universitet som söker intervjupersoner till en 
    studie om frivilligt deltidsarbete  Vi vill gärna komma i kontakt med personer som antingen överväger att gå ned i arbetstid eller som under de senaste åren har sänkt sin arbetstid (t ex för att få mer tid för en hobby, för att umgås med sina barn eller andra anhöriga eller kanske bara för att dra ned på tempot i vardagen). Vi är intresserade av hur människor tänker kring avvägningen mellan tid och pengar, och hur man upplever att livet och tillvaron påverkats av detta beslut. 
    Vi är framförallt intresserade av personer som inte har någon ytterligare inkomstkälla för den ?lediga? tiden (dvs som inte har inkomster från eget företag, sjukskrivning, föräldrapenning, pension el dyl) och som arbetar (eller överväger att sänka sin arbetstid till) mellan 40-80 procent av en heltidstjänst. Intervjun kan ske antingen på en plats som passar dig eller över telefon och beräknas ta ca 1,5 timme. 
    Om du (kanske) kan tänka dig att bli intervjuad eller känner någon annan som passar in på beskrivningen ovan så får du jättegärna maila [email protected] så berättar vi mer! Och om du inte vill bli intervjuad men ändå dela med dig av tankar/erfarenheter kring detta får du jättegärna göra det här eller via mail.
    Mvh Mimmi och Rebecca
Svar på tråden Har du valt att arbeta mindre?