Inlägg från: Anonym (Anonym signatur) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym signatur)

    Läkarundersökning

    Är inte road av att gå till doktorn. Särskilt inte om man behöver klä av sig, och det är vanligt.

    Jag har ett jobb på gång inom kärnteknisk verksamhet. För att få jobbet kräver man en godkänd läkarundersökning för att få tillträde till det som kallas kontrollerat område.

    Min fråga är nu:Hur mycket kläder får man ha på sig då man genomgår en läkarundersökning för att få tillträde till ett kärnkraftverk? Måste man ta av sig alla kläder? Och hur fungerar det i vardagen? Måste man klä av sig allt bland alla kollegor?

  • Svar på tråden Läkarundersökning
  • Anonym (Anonym signatur)

    Njaa, det verkar vara en rimlig omfattning för de flesta jobb.

    Jag misstänker dock att det är mer än "standard" men jag vet inte det säkert.

    Jag tror mig ha uppfattat att inträde i ett kontrollerat område inte får ske i egna kläder, men det är osäkert också för jag känner inte till detta särskilt väl.

  • Anonym (Anonym signatur)
    neverpreggo skrev 2019-10-11 21:21:20 följande:

    Det är nog en helt vanlig undersökning utan kollegor. Som jag uppfattat så kan vissa jobb göra att man byter om i slussar/omklädningsrum med olika kön men alla har då underkläder och är fokuserade på sitt.


    Jo, själva undersökningen görs väl med endast läkaren närvarande, möjligen en sköterska också, kan jag tro.

    Men du menar alltså att man behöver klä av sig i underkläder mixat dam/herr i det dagliga arbetet? Finns det inte separata omklädningsrum på kärnkraften,
  • Anonym (Anonym signatur)
    Anonym (Atom) skrev 2019-10-12 07:35:37 följande:

    Läkarundersökningen så behöver du inte klä av dig. De lyssnar på lungor, hjärta, klämmer på lymfkörtlar (hals och armhåla). Vissa av läkarna kollar din balans så du får göra lite övningar. Sen så får man lämna urinprov för kolla läckande njurar och blodprov. Sen så ska man lämna drogtest hos sjuksköterskan där. Då har de tejpat fast kranhantaget, du får inte spola i toaletten och de har dörren på glänt. Men de kommer förklara. Viktigt att du inte dricker extrema mängder vatten innan så urinet blir för utspätt för då får man göra om det. Allt detta görs var 3:e år om man inte har andra sjukdommar.

    På kontrollerad sida används speciella overaller och skor, på nästan hela anläggningen ska även hjälm och skydddsglasögon användas. Under overallen brukar man bara ha underkläder men många använder även en t-shirt men det blir en risk att man kan få strålning på kläderna och då måste slänga dem. Det är alltid separat dam och herromklädning och på kärnkraftverk är de rätt stora.


    Tack för bra svar. Jag får se om detta är jobbet för mig. I alla fall lite klokare.
  • Anonym (Anonym signatur)

    Har försökt att komma underfund med vilka tester som behövs för kärnteknisk verksamhet.

    Drogtest är ju vanligt, registerkontroll mm är ju mer ovanligt.

    Läkarundersökningen känns också främmande, jag tror mig ha hört att man även tittar efter hudsjukdomar och gör EKG. Men det kanske inte är så, som sagt? Slipper gärna läkare helt i livet överhuvudtaget.

    Det dock ganska spännande och välordnat med kärnkraft, så det är intressant utom de mer jobbiga bitarna med all administration. Det händer väl aldrig att någon får strålning på sig och inte blir utsläppt för att nå sitt skåp?

Svar på tråden Läkarundersökning