Inlägg från: johanna1996 |Visa alla inlägg
  • johanna1996

    Aupair - arbetsuppgifter

    Hej! Har precis börjat jobba lite extra som aupair i Australien. Familjen sa innan jag kom hit att de behöver hjälp ca 20 h/veckan. Jag tyckte det lät bra. Men jag har barnen ungefär de timmarna i veckan och sen har jag familjens tvätt (1-3 maskiner per dag), städa alla 3 barnrum, städa upp generellt i huset, plocka i och ur maskinen 4 gr per dag, promenera hunden 1 g/v, laga middag till familjen 1 g/v. Ska inte allt detta ingå i de 20 timmarna de behöver mig?

    Jag tänkte att det ska bli chill att bara jobba 20 h i veckan men känns som jag jobbar heltid. Jag förstår att jag städar efter mig själv och gör lite vardagsstäd som en vanlig familjemedlem. Men det jag gör nu är betydligt mycket mer.

  • Svar på tråden Aupair - arbetsuppgifter
  • johanna1996

    @fjanten det är lite annorlunda eftersom detta är ett jobb jag sökt. Hade jag haft egna barn så räknas inte dessa timmar till ens arbetstid. :)

    En vanlig arbetsdag ser ut typ såhär:

    Väcker barnen 6:45, hjälper dem in i duschen, plockar ur diskmaskin, gör lunchlådor, fruktlådor (ska vara minst 3 sorts frukt och 2 grönsaker uppskurna), gör frukost till barnen (steker ägg, pannkakor och vegamite-toast). Flätar hår och packar sportväskor innan kl är 8 för då måste vi gå.

    Sen när jag kommer hem så städar jag upp i köket efter barn och föräldrar, plockar upp efter barnens dusch, torkar golv etc. Startar diskmaskin. Bäddar sängar, plockar ihop tvätt och startar en maskin, damsugar alla rum i huset förutom föräldrarnas sovrum, hänger upp tvätt, startar ny maskin, tvättar golv, hänger tvätt. Plockar ur diskmaskin, sätter i ny. Ev promenerar hund och sorterar i garderoberna, rensar i garaget, eller grundstädar badrum.

    När barnen kommer hem kl 15 så gör jag såklart mellanmål, men sen ska jag aktivera barnen. Vi är oftast iväg på aktiviteter, spelar basket på gården, stranden, lekplatser, ute med hunden etc. Har liksom inte möjlighet att städa, diska, tvätta golv, vika tvätt då.

    Måste för övrigt tvätta kläder på fm/dagen för att det ska torka. Luftfuktigheten är så hög så inget torkar efter att solen går ner kl 17.

Svar på tråden Aupair - arbetsuppgifter