• mammatill6
    Anonym (Uppgiven mamma) skrev 2019-10-20 12:58:36 följande:

    Nej, hur får man det i efterhand?


    När du ansöker om skolskjuts får ju ju ett beslut. Eller mena du att du bara ringt och frågat? Man ska alltid skicka en skriftlig ansökan och få ett skriftligt beslut.
  • mammatill6
    Glinda från Oz skrev 2019-10-20 21:03:06 följande:
    Har jag sagt att alla bor i stan? Du får gärna visa det för mig. Jag sa att barn kan TA sig till skolan själv, det innebär inte bara gå utan buss (som i ditt fall) cykla, pendeltåg, tunnelbana eller annat färdmedel.
    LoveRain skrev 2019-10-20 19:29:31 följande:

    Du har aldrig bott på landet gissar jag :) Kan bli svårt för en 13-åring att cykla en mil enkel resa på en landsväg varje dag, för att ta ett exempel.


    Det går alltså ingen buss eller någonting? Om det inte gör det antar jag att alla har bil och har ts bil ser jag inte problemet alls. Sen skrev jag också från fyran, ts barn kan vara 6 år det vet vi inte då får hon givetvis följa honom/henne till skolan oavsett hur långt eller kort det är.
    Men tror du att all skolskjuts är i speciell buss taxi? Han man över en viss sträcka har man rät till skolskjuts som även kan bestå av busskort så man kan åka kommunalt. Det gör min son.
    Sen kan man även ha svårt att åka kommunalt när man har t.ex asberger/autsim även om man går i vanlig skola. 
    Min son gick i vanlig skola fram till för ett år sedan, mitten av åk.5. När han gick i vanlig skola åkte han skoltaxi för att han inte fixade att åka buss själv även om det bara var 10 minuters resa.
  • mammatill6

    [quote=79976875][quote-nick]Glinda från Oz skrev 2019-10-20 22:05:55 följande:[/quote-nick]Klarar man inte en sån enkel sak kan man inte gå i vanlig skola eller så brister du i uppfostran (ja, även föräldrar till NPF barn kan göra det, vissa här tror att alla föräldrar till barn med diagnoser är perfekta och felfria men de är bara vanliga människor som vem som helst)

    Är du ute om dagarna finns det inga problem alls då förstår jag inte varför du startade tråden.Att de blir körda av sina föräldrar så är det i Norrland i alla fall. (Jag har släkt där) det kan vara flera mil till skolan och det finns ingen skolskjuts.Det finns busstaxi för funktionsnedsatta barn det är inget konstigt med det. Det är inte bara barn med fysiska funktionsnedsättningar utan psykiska, och intellektuella också. Visst kan barn (och vuxna) med ATS ha svårt att åka kommunalt men då får man träna på det.

    Jag sa att ta barn kunde TA sig till skolan själv, det innebär inte bara gå utan buss, tåg, pendeltåg, tunnelbana eller annat färdmedel också.Med betoning på hade. Det fanns skolskjuts då jag gick i skolan på 90- talet i Stockholm också men sånt har de lagt ner för länge sen.[/

    Men snälla, du ör ju totalt ute och cyklar . Alla kommuner har skyldighet att erbjuda skolskjuts. Även Stockholm gör det.

    Skoltaxi finns tillgängligt till alla barn som behöver och uppfyller kraven.

Svar på tråden Nekad skolskjuts