• Aiyana

    Hade ni ställt in?

    Anonym (Elak styvmamma) skrev 2019-10-21 09:21:52 följande:

    Hon fick inbjudan igår kväll och resan är bokad sedan en vecka tillbaka. Ena tiken ska paras och den andra ska förhoppningsvis plocka en avgörande titel. Språng är redan betald, liksom anmälningsavgift samt biljetter och boende.

    När vi blåste av förra gången var det drygt 20 000 ner i sjön och jag gör inte om det.

    Lite bortskämd är hon allt då mamman gärna förstorar upp sådana här saker som kalas och match som att det är det viktigaste i hela världen. Pappa blir mesig och vågar inte riktigt sätta stopp då det alltid blir så stora konflikter som spårar ur ordentligt med mamman om han inte alltid sätter dottern som prio ett.

    Vill han inte ta den fighten så visst, då behöver han inte följa med men jag tycker inte att jag ska behöva avstå. Han tycker inte heller det men är rädd för hur mor och dotter blåser upp det.


    Men herregud, inte ska ni avboka allt det här för att hans dotter fått en inbjudan till ett kalas. Och självklart ska inte du och dina dina barn drabbas. Flickan får välja, antingen gå på kalaset eller följa med er. Det får hennes mamma och pappa lösa. Att låta en 9-åring bestämma över resten av familjen låter helt sjukt. 
  • Aiyana
    Anonym (Elak styvmamma) skrev 2019-10-21 09:46:07 följande:
    Jo jag inser hur sjukt det låter.

    Vi hade samma resa inbokad i april, men som vi blåste av. Då blev vi kallade till familjerätten för samarbetssamtal.

    Biomamman hävdar att vi prioriterar varandra och husdjur framför dotterns välbefinnande och behov av gemenskap i familjen och bland vänner. Trots att vi avbokade resan. Tyvärr var familjerätten på samma linje och menade att barnets behov måste komma först. Därför sa jag den här gången att han får bestämma. Antingen kalas eller resa men jag vill ändå åka och göra min grej med mina barn. Hennes behov är viktiga men då får han stå för att tillgodose hennes behov.

    Ändå blir det samma visa med utbrott från 9-åringen som inte kan välja för hon vill ha båda delar, och jag gissar att det inte stoppar där.
    Men dina barn då? De har väl också behov som räknas. Varför ska din mans dotters behov komma före dina barns? 
Svar på tråden Hade ni ställt in?