• Anonym (Rosenkvarts)

    Jägare - fula och lågutbildade?

    Jag gissar på att det är jaktsäsong nu eftersom flera bilder där jägare håller ett djur har poppat upp på fb. Tycker själv att det ser groteskt ut.

    Det som är intressant är att dessa människor är långt från attraktiva. Min teori är att dessa människor är avundsjuka på de vackra djuren och känner något slags hat och skjuter dem.

    En annan teori är att de känner att de måste hävda sig. De kan inte plugga flera år på högskola eller universitet, och därför måste de fälla en stor älg för att kunna känna sig mäktiga.

    När jag klickar på deras profiler, samt deras vänners profiler hittar jag folk som jobbar inom byggbranschen, "livets hårda skola" - folk, och diverse andra yrken som inte kräver en dag på högskolan.

    Jag äter själv en blandning av veganskt och lakto-ovo vegetariskt och träffar ofta folk som är antingen lakto-ovo vegetarianer eller veganer när vi lagar mat tillsammans (matlag). Alla i matlaget ser bra ut, och alla, förutom en eller två, har en utbildning, eller är studerande.

    Jag menar, detta kan väl inte vara en slump?

    Motbevisa mig gärna. Jag vet om att jag har fördomar, och jag är nyfiken på om de stämmer.

  • Svar på tråden Jägare - fula och lågutbildade?
  • Anonym (Man48)

    Zlatan en riktig fattiglapp som gillar skjuta morötter på landet

  • lövet2
    Anonym (Rosenkvarts) skrev 2019-10-25 01:59:28 följande:
    Det som är intressant är att dessa människor är långt från attraktiva. Min teori är att dessa människor är avundsjuka på de vackra djuren och känner något slags hat och skjuter dem.
    En annan teori är att de känner att de måste hävda sig. De kan inte plugga flera år på högskola eller universitet, och därför måste de fälla en stor älg för att kunna känna sig mäktiga.
    När jag klickar på deras profiler, samt deras vänners profiler hittar jag folk som jobbar inom byggbranschen, "livets hårda skola" - folk, och diverse andra yrken som inte kräver en dag på högskolan.
    Motbevisa mig gärna. Jag vet om att jag har fördomar, och jag är nyfiken på om de stämmer.
    Nej, jag tänker inte lägga fram bevis. Jag tänker bara berätta hur verkligheten ser ut här i Norrbotten.

    Alla har inte tillgång till renkött. Alla känner inte någon renskötare, som säljer renkött när det är slakt. I stället jagar man älg. I mitt bostadskvarter finns det jakthundar i vartannat hus ungefär. Många av jägarna är kvinnor. Det är en tandsköterska, en förskollärare, en elektriker, en snickare, en undersköterska, en beteendevetare som jag inte ens vet vad hon jobbar som ...

    Det finns alla sorter. Långa, korta, snygga, fula, kvinnor, män. De jagar älg, styckar och stoppar i frysen. Sedan har de kött för hela året. Om jag har tur får jag köpa en stek eller två.
  • Kverulant67
    Anonym (Man48) skrev 2019-10-26 22:43:37 följande:

    Orup ...?smart ?

    Markoolio ??

    E type ?


    ???
  • Anonym (ångermanlänning)

    Bor i Ångermanland och är själv inte förtjust i jakt och har ärligt svårt att se tjusningen. Visst ur köttätare synpunkt är det bra att äta vilt eftersom det är det bästa för djuret jämfört med slaktdjur. Dock är det att jägare gillar dödandet så mycket som jag har svårt att förstå. Dom säger att det inte handlar om det men om det verkligen vore så då vore jakten ett nödvändigt ont för att ordna mat som man snarare bara skulle vilja få gjort än att njuta av. Sen fattar jag inte allt poserande och alla troféer. Med det sagt ska jag försvara jägare också dom är inte inavlade idioter allihop och många kan vara djurvänner när det inte gäller jakt. 

    Dock är jakten inte helt problemfri. Den skapar en obalans i naturen mellan bytesdjur och andra djur. Tex är det ett problem att det inte går att öka vargstammen för det skulle öka den biologiska mångfalden. Sen skulle det vara bättre om rovdjuren fick sköta mer av viltvården eftersom dom är bättre på det. Det är även vissa problem med en del jägare. Alla som bott på landsbygden vet att det finns fylla ute under jakten. Och har själv blivit hotad av en jägare. Sen är det ett problem att jägare ser deras jakt som överordnad allt. Har man jägare på arbetsplatsen då ses det som självklart att alla andra ska anpassa sig efter att dom ska jaga. Samma när det gäller naturen den ska vara på det sätt som dom vill.

  • jeanette02

    Ja du har fördomar ts. Jägare kan se ut hur som helst som andra människor. Är uppväxt på landet med jägare omkring mig. Högutbildade och lågutbildade. Allt från slafsiga, snygga, trevliga.

    Jag gillar inte heller det här överdrivna poserandet men det har säkert någon så enkel förklaring att man vill visa upp sig och hur duktig man är. Precis som med annat i samhället. Folk stoltserar ju med allt möjligt på tex Instagram. Även Vegomatsbilder, träning, bilar osv.

    Skillnad är ju iallafall att jägaren faktiskt lyckats med något VIKTIGT om vi ser tillbaka även hur merparten av oss människor levde tidigare.

    Han/hon har lyckats skaffa hem mat. Det visar ju egentligen att det är en man/kvinna att satsa på. Förstår du hur jag menar?

    Hur skulle många av dagens människor skulle överleva egentligen vid en större katastrof? När Ica osv är nedstängt sedan länge.

    Då tror jag att jägare och överlag människor från/på landet har en mycket större kunskap om natur och djur och är bättre rustade.

  • Brumma

    Japp, du har fördomar - vet inte om de är baserade på rent önsketänkande eller om du helt missat de som är högutbildade för att du själv inte rör dig i de kretsarna? De du har på fb är ju människor du på något sätt har en relation till. Dvs de representerar din umgängeskrets, inte sveriges befolkning i allmänhet.

    Själv jagar jag inte, och har inget intresse för det, men jag är högutbildad och arbetar inom ett yrke som kräver flera års högskolestudier. Jag har de senaste 20 åren arbetat inom både små och stora företag, och genomgående är det MÅNGA som är lediga under älgjakten. Både bland ingenjörerna och cheferna.

    Att de människor du umgås med övervägande är både utbildade och vegetarianer (och liknande) har förmodligen mer att göra med att man dras till människor med liknande grundvärderingar än med en rättvis bild av hur gemene man är. De som jagar och syns i ditt flöde är också de en del av ditt umgänge, om än i periferin.

    Själv finns tex inga sverigedemokrater i min "inre krets", men det har ju just med detta att man dras till likasinnade människor, inte hur det svenska samhället ser ut.

    Ps - på mina arbetsplatser jag haft är ca 1 av 30 vegetarianer/veganer - skall jag då, enligt ditt sätt att kalkylera, anta att högutbildade människor med välbetalda arbeten inte är veganer/vegetarianer?

    I min familj/närmaste umgängeskrets är fem veganer/lakto-ovo vegetarianer. En av dem har slutfört högskoleutbildning. Skall jag då anta att veganer/lakto-ovo vegetarianer mestadels är människor utan eftergymnasial utbildning?

    Naturligtvis inte.. Man får helt enkelt lära sig att se bortom sin egna närmaste krets om man vill se representativa bilder av åsikter, intressen osv. Du kanske skulle utbilda dig lite inom det?

  • MaackT

    Tråden verkar vara ett uppenbart försök av skaparen att provocera och bör därför inte uppmuntras.

Svar på tråden Jägare - fula och lågutbildade?