• Mon 28 Oct 2019 18:20
    3165 visningar
    463 svar
    463
    3165

    Vi som försöker bli gravida...

    Hej,

    Här är en till som är bebissugen och inte kan tänka på något annat än graviditetssymptom och graviditetstest för tillfället. Jag slutade äta p-piller för 4 månader sedan och det här är första cykeln som vi gör ett ordentligt försök. Jag hade troligtvis ägglossning 18 oktober och borde få mens 3 november. 

    För ca 3-4 dagar sen började jag känna av mina typiska menssymptom som kramper och magbesvär, trots att mensen inte är på kommande än. Jag har också känt stickningar på vänster sida som inte riktigt vill ge med sig. Detta är ingenting som jag har känt av tidigare menscykler. Jag känner mig också väldigt hungrig hela tiden. Jag vet inte om det här är graviditetssymptom eller inte men det är så jobbigt att behöva vänta några dagar till innan jag kan göra ett test. Ena stunden är jag hoppfull och andra stunden är jag helt utan hopp. 

    Håller tummarna för er andra :)

  • Mon 28 Oct 2019 19:47
    #5

    Jag förstår att det kan kännas kört, men

  • Mon 28 Oct 2019 19:55
    #6

    Tydligen försvann en del av texten, oops.

    Förstår att det kan kännas som det är kört, men du får tänka att det finns en liten chans ända tills mensen kommer. Jag håller i alla fall tummarna för dig.

    Jag håller med dig om det där att inte berätta för folk. Jag vill inte heller berätta ifall det inte lyckas. Det känns jobbigt att behöva svara på frågor och så.

    Jag är väldigt glad att det finns ett forum där man kan prata om sånt här. Det känns inte så ensamt då :)

  • Mon 28 Oct 2019 20:46
    #8

    Precis. Det är så lätt för mig att tänka negativt kring allt detta och det hjälper ju verkligen inte. Jag tror det är för att jag inte vill bli besviken, men jag ska verkligen försöka ändra det tankesättet. 

    Ja, vad kul att vi kan följa varandra. De mest markanta symptomen är som sagt kramper, magbesvär och hungerkänsla. Brösten känns också tunga nu på kvällen. Humöret har varit okej. Jag har inte känt mig lika irriterad som jag brukar innan mensen kommer. Jag märkte dock idag på jobbet att jag var nära till att börja gråta (för ingenting..) och det är verkligen inte likt mig. Har du känt av något annat än det du beskrev i första inlägget? Den där blödningen du beskrev skulle ju faktiskt kunna vara nidblödning.

  • Mon 28 Oct 2019 21:04
    #10

    Jag har läst på flera sidor att det kan vara allt från 6-12 dagar innan ägget fäster men jag är inte alls säker? Det är knepigt med så många symptom som du har efter ägglossning. Du får försöka att bara släppa det så mycket du kan och ta ett test när det börjar närma sig BIM eller om mensen uteblir. Det positiva är ju i alla fall att det är bra att känna av ägglossningen för då lär du inte missa den :) 

    Jag ska försöka hålla mig till fredag men om det inte går så kanske det blir ett test på onsdag också.. Jag vet ju dock att jag borde vänta för mitt eget bästa men det är så svårt. Du får gärna uppdatera mig om hur det går för dig sen!

  • Mon 28 Oct 2019 21:33
    #12

    Ja, man blir lätt snurrig av all information som finns ute på nätet om fertilitet. Det är bäst att inte googla så mycket, haha. Har du förresten ätit p-piller i många år innan du slutade?

    Jag känner också av min ägglossning ganska tydligt. Jag brukar känna av tydliga stickningar på ena sidan (oftast på vänster sida) och så blir flytningarna som äggvita. Jag använder alltid ÄL-stickor för att säkerställa och det har fungerat bra. 

    Vad spännande! Lycka till om du testar imorgon. Jag säger till när jag testar :)

    Jag tycker inte heller att jag kan prata så mycket med min man om detta. Eller det känns snarare som att han inte riktigt fattar och det är väl förståeligt eftersom det är kvinnorna som får igenom det mesta av hela processen. Han brukar också säga att "det händer när det händer", hehe. Det känns liiite frustrerande.

  • Mon 28 Oct 2019 21:35
    #13

    Eller du kanske inte åt p-piller? Jag har själv ätit i typ 15 år innan jag slutade.

  • Tue 29 Oct 2019 10:55
    #20

    Önsketänk,

    Vad tråkigt att mensen kom. Då är det bara att vända blad och börja på nytt igen :) Det ska bli kul att hänga med på nästa cykel, om du väljer att uppdatera oss.

    Jag skrev ju igår att jag skulle vänta med test till fredag men jag kan nog inte hålla mig så länge. Jag tror att jag gör ett test imorgon bitti och om det visar negativt gör jag ett nytt försök på fredag. Annars får jag nog också invänta på mensen i helgen..

  • Tue 29 Oct 2019 18:30
    #31
    Önsketänk skrev 2019-10-29 11:22:54 följande:

    Ja lite ledsen blev man ju :( Men samtidigt så vet man ju nu så då slipper man spekulera. Men som du säger, bara att vända blad och ge sig på det igen :D självklart uppdaterar jag er :)

    Blev bara så förvånad för min menscykeln har aldrig varit såhär kort. Förra månaden var den 38 dagar så man blir ju helt förvirrad haha!

    Förstår det här med att vänta. Så svårt att hålla sig. Testa när det känns rätt :) Du får gärna säga hur det går, om du vill såklart :) Jag håller tummarna för dig :)


    Absolut, jag säger till imorgon. 
    Just nu känner jag att jag inte kan vänta och ska testa imorgon, men är nervös över att få ett nej.. Jag känner på mig att det inte gick den här gången men det är alltid jobbigt att få det svart på vitt. 
    Det känns i alla fall så skönt att kunna prata med er här :)
  • Tue 29 Oct 2019 18:34
    #32
    Steeph skrev 2019-10-29 16:00:50 följande:

    Lite nyfiken, ni som försöker bli gravida, gör ni något speciellt? Exempelvis kosttillskott, kost, träning? Hade varit kul att höra :)


    Jag gör som Önsketänk, d.v.s. folsyra och aktivt sexliv. Jag har också börjat träna mer för att förhoppningsvis kunna hantera en graviditet lite bättre. Gör du något särskilt? :)
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida...