• Fri 25 Oct 2019 17:56
    3162 visningar
    463 svar
    463
    3162

    Vi som försöker bli gravida...

    Hej!

    Det kanske finns trådar om det här redan men skulle gärna vilja att vi som börjat försöka få barn kan följas åt, stötta varandra och få prata av oss tillsammans då det kan vara en ganska påfrestande tid ????

    Jag och min sambo har precis gjort vårt första försöka att få barn. Jag fick positivt på min äl-sticka den 14 oktober och vi sexade till det den dagen och dagen efter. Efter det här har jag inte kunnat tänka på annat, nästan så man blir manisk!

    Jag får normalt sett väldigt mycket symtom vid ägglossning och efter så för mig är det svårt att avgöra om de symtomen jag har nu beror på ägglossning och en kommande mens eller ifall det skulle kunna vara grav.symtom.

    De symtom jag normalt har är molvärk, ömma bröst, lite humörsvängningar, trött, yr och smått illamående, så ni förstår kanske att det är svårt för mig att avgöra om det skulle kunna bero på en graviditet ????

    Nu efter ägglossning fick jag 4 dagar efter en ganska kraftig värk i magen, höll bara i sig den dagen och efter det smått molande till och från. Jag har väldigt ömma bröst och dom känns en aning tyngre. Idag fick jag en liten blödning, typ rosa/röd, väldigt sparsamt. Idag är äl + 10. Brukar aldrig ha mellanblödningar annars.

    Gjorde ett gravtest igår, negativt. Såklart väldigt tidigt men vad tvungen ????

    Är det någon annan här som försöker få barn och som har symtom? ????

  • Svar på tråden Vi som försöker bli gravida...
  • Mon 28 Oct 2019 18:03
    #2

    Vad roligt att du vill vara med i tråden :D

    Hoppas att vi kan plussa tillsammans någon dag :)

    Känner igen det där med alla symtom :P Det är lite frustrerande när man inte vet om det beror på massa hormoner i kroppen pga ägglossning och mens eller om det faktiskt kan vara något där inne :)

    Tror det är ganska smart att inte stressa med äl-tester, man blir lite manisk haha! Jag använder det dock för att min menscykeln är lite varierande. Ibland har jag 29 dagar, men ibland upp till 32. Förra månaden hade jag dock 38 dagar. Vet inte vad det beror på men kan vara stress.

    Jag fick en liten rosa/röd flytning i fredags, brukar aldrig ha det. Man hoppas ju klart på att det skulle vara en nidblödning men just nu känns det bara som kroppen kommit ur balans för symtomen är inte alls lika starka längre :( gjorde även ett gravtest i lördags som visade negativt så känns ganska kört...

    Enligt min app ska jag få min mens på onsdag så vi får väl se :)

    Har ni barn sedan tidigare eller är det första försöket nu? :)

  • Mon 28 Oct 2019 19:10
    #4

    Hej Linnmal, kul att du hänger på här :)

    Jag håller tummarna för att dina symtom beror på en liten där inne :)

    Förstår känslan att det är jobbigt att vänta. Det känns som man inte kan tänka på något annat än ifall det kanske finns något som ligger och gror där inne :P

    Ibland undrar jag om man känner så mycket för att det är önsketänkande eller ifall det faktiskt betyder något :)

    För mig tror jag tyvärr det är kört :( Börjat känna av de typiska innan mens-symtomen nu. Det hade väl varit för bra för att vara sant om det tog sig på första försöket.

    Vi får hålla tummarna för varandra :)

    Jag har inte berättat för någon att vi har börjat försöka, jag orkar inte med massa frågor osv från min omgivning för det stressar mig så mycket. Har bestämt mig för att inte berätta för någon när och om jag får ett plus, vill vara hundra säker på att allt ser fint ut först. Vet inte om det är dumt men känner att jag inte skulle orka att folk ska tycka synd om mig om det skulle skita sig :/ Därför känns det lite bättre att prata här där det inte blir så nära :)

  • Mon 28 Oct 2019 20:01
    #7

    Ja än är det väl inte helt kört, men har inte så stora förhoppningar längre. Är väl inte supervanligt att det tar sig första gången :)

    Ja men precis, så känner jag med. Man är redan ganska känslig över att ens bara försöka få barn. Man vill så mycket och man blir ju extra besviken om det inte tar sig. Skulle det ta sig och sen inte gå vägen så kommer det ju kännas jättetufft. Man ska väl inte tänka så negativt kanske men man nojar ju.

    Ja tycker det är jätteskönt. Kunna få stöd i från andra som är i samma situation.

    Vi ska ju ha mens nästans samtidigt så ska bli spännande och följa :)

    Har du känt dig annorlunda på något annat sätt än det du beskrev ovan? Typ i humöret och så?

  • Mon 28 Oct 2019 20:53
    #9

    Ja det är ju det tyvärr, men tror det blir så för att man vill så mycket. Det här med att skaffa barn är inte så roligt som jag hade hoppats på haha. Konstant tänker man på det!

    Det låter ju ändå lite som att det skulle kunna vara något :) Om du inte brukar känna sådär menar jag. Hoppas hoppas!

    Nej alltså det enda jag har reagerat på som jag inte brukar ha är ju den där lilla blödningen. Men det var bara när jag gick på toa sen kom det inget mer. Men det kan ju lika gärna berott på något annat, hormonrubbningar eller något.

    För mig är det som sagt så svårt eftersom jag känner så mycket varje månad. Känner exakt när jag har ägglossning och från det har jag ömma bröst, ont i magen, känner mig lite hängig, lite illamående och yr typ. Så det är ju jättesvårt för mig. Jag kan ju egentligen bara veta först om mensen skulle utebli och man skulle få ett plus.

    Blödningen är ju som sagt inget jag fått tidigare men den kom typ 10 dagar efter ägglossning så det känns kanske lite sent för att vara en nidblödning? :/

  • Mon 28 Oct 2019 21:13
    #11

    Jag har också läst det någonstans men sen på en annan sida läste jag att man kunde få det mellan 5-8 dagar så blir osäker. Men det lär tiden visa :)

    Ja det är väl rätt positivt ändå :) Känner du av din?

    Jag vet, det är jättesvårt att hålla sig. Men kanske bäst att vänta så du inte testar för tidigt och det visar sig negativt bara för det. Säg till när du ska testa, så spännande :D

    Jag har beställt hem massa grav.stickor så förhoppningvis får jag dom imorgon. Borde vänta med att testa till torsdag kanske men känner jag mig själv rätt så kommer jag testa imorgon ;) Jag säger till när jag testat :)

    Kan du prata med din sambo om det här?

    Jag upplever inte att jag kan riktigt berätta exakt hur jag känner för allt det här till min sambo, han förstår inte riktigt. Han är mer såhär ?Det händer när det händer?. Jäkligt jobbigt! Haha

  • Tue 29 Oct 2019 06:25
    #15

    Linnmal,

    Haha ja man blir ju det, näst intill knäpp blir man :P

    Jag har ätit p-piller lite till och från sedan jag var 15, är 31 nu. När jag varit singel så har jag inte tagit något. Har aldrig mått bra av preventivmedel, sen får jag inte äta östrogen på grund av att jag haft migrän med aura, dom vägrar skriva ut det till mig. Så jag har ätit cerazette mestadels. Jag slutade med dom i mars detta året typ så mensen kom tillbaka kanske nån vecka efter jag slutade och sen har den kommit varje månad utan problem.

    Känner igen dom där äl-flytningarna, får också dom. Ganska skönt på ett sätt att man känner av det så man vet när det är läge :D

    Jag har ju börjat noja för min ålder, är ju som sagt 31 och man hör ju att det blir svårare och svårare för varje år som går. Samtidig är jag ju inte lastgammal haha!

    Håller med dig om att de inte riktigt förstår. Men samtidigt kanske man inte kan begära det, det är ju ändå inte dom som känner av alla symtomen :P men lite förståelse hade man ju hoppats på i alla fall haha!

    Vaknade upp idag med den klassiska mensvärken som som jag brukar få dagarna/dagen innan mensen kommer så nu har jag faktiskt inte något hopp kvar :( antar att man får ta nya tag :)

  • Tue 29 Oct 2019 06:27
    #16

    Onegemensamtbarn,

    Det kan ju ta ett tag innan kroppen kommer igång ordentligt igen efter piller-stopp, jag hoppas att det inte tar för lång tid för dig att komma igång igen :)

    Du får hålla oss uppdaterade hur det går för dig :)

  • Tue 29 Oct 2019 09:28
    #18

    Hej Steeph,

    Vad roligt att du vill vara med här och att ni också försöker få barn :) Hoppas verkligen att det tummarna att det kommer gå snabbt för er :)

    Det är så himla blandade känslor med att försöka skaffa barn, känns som man pendlar mellan glädje, förtvivlan, oro haha!

    Hade varit så kul om vi alla kunde plussa tillsammans.

    Jag börjar ju som sagt känna av att mensen är på gång så för min del får det nog bli ett nytt försök nästa månad.

  • Tue 29 Oct 2019 10:44
    #19

    Nu kom mensen med en jäkla mensvärk :(

Svar på tråden Vi som försöker bli gravida...