• Önsketänk

    Vi som försöker bli gravida...

    Hej!

    Det kanske finns trådar om det här redan men skulle gärna vilja att vi som börjat försöka få barn kan följas åt, stötta varandra och få prata av oss tillsammans då det kan vara en ganska påfrestande tid ????

    Jag och min sambo har precis gjort vårt första försöka att få barn. Jag fick positivt på min äl-sticka den 14 oktober och vi sexade till det den dagen och dagen efter. Efter det här har jag inte kunnat tänka på annat, nästan så man blir manisk!

    Jag får normalt sett väldigt mycket symtom vid ägglossning och efter så för mig är det svårt att avgöra om de symtomen jag har nu beror på ägglossning och en kommande mens eller ifall det skulle kunna vara grav.symtom.

    De symtom jag normalt har är molvärk, ömma bröst, lite humörsvängningar, trött, yr och smått illamående, så ni förstår kanske att det är svårt för mig att avgöra om det skulle kunna bero på en graviditet ????

    Nu efter ägglossning fick jag 4 dagar efter en ganska kraftig värk i magen, höll bara i sig den dagen och efter det smått molande till och från. Jag har väldigt ömma bröst och dom känns en aning tyngre. Idag fick jag en liten blödning, typ rosa/röd, väldigt sparsamt. Idag är äl + 10. Brukar aldrig ha mellanblödningar annars.

    Gjorde ett gravtest igår, negativt. Såklart väldigt tidigt men vad tvungen ????

    Är det någon annan här som försöker få barn och som har symtom? ????

  • Svar på tråden Vi som försöker bli gravida...
  • Önsketänk

    Jag har också läst det någonstans men sen på en annan sida läste jag att man kunde få det mellan 5-8 dagar så blir osäker. Men det lär tiden visa :)

    Ja det är väl rätt positivt ändå :) Känner du av din?

    Jag vet, det är jättesvårt att hålla sig. Men kanske bäst att vänta så du inte testar för tidigt och det visar sig negativt bara för det. Säg till när du ska testa, så spännande :D

    Jag har beställt hem massa grav.stickor så förhoppningvis får jag dom imorgon. Borde vänta med att testa till torsdag kanske men känner jag mig själv rätt så kommer jag testa imorgon ;) Jag säger till när jag testat :)

    Kan du prata med din sambo om det här?

    Jag upplever inte att jag kan riktigt berätta exakt hur jag känner för allt det här till min sambo, han förstår inte riktigt. Han är mer såhär ?Det händer när det händer?. Jäkligt jobbigt! Haha

  • Linnmal

    Ja, man blir lätt snurrig av all information som finns ute på nätet om fertilitet. Det är bäst att inte googla så mycket, haha. Har du förresten ätit p-piller i många år innan du slutade?

    Jag känner också av min ägglossning ganska tydligt. Jag brukar känna av tydliga stickningar på ena sidan (oftast på vänster sida) och så blir flytningarna som äggvita. Jag använder alltid ÄL-stickor för att säkerställa och det har fungerat bra. 

    Vad spännande! Lycka till om du testar imorgon. Jag säger till när jag testar :)

    Jag tycker inte heller att jag kan prata så mycket med min man om detta. Eller det känns snarare som att han inte riktigt fattar och det är väl förståeligt eftersom det är kvinnorna som får igenom det mesta av hela processen. Han brukar också säga att "det händer när det händer", hehe. Det känns liiite frustrerande.

  • Onegemensamtbarn

    Jag har två barn sen innan,min kille inga.

    Idag har jag haft mensvärk från o till hela dagen,extremt gasig och brösten spänner o bröstvårtorna är så känsliga och ömma.

    Blir en lång väntan till eventuellaplusset eller mensen.

    Jag har ätit p piller sen typ 10 år tillbaka så ställt in mig på att det kan ta nån månad innan kroppen är tillbaka o tills plusset kommer.

  • Önsketänk

    Linnmal,

    Haha ja man blir ju det, näst intill knäpp blir man :P

    Jag har ätit p-piller lite till och från sedan jag var 15, är 31 nu. När jag varit singel så har jag inte tagit något. Har aldrig mått bra av preventivmedel, sen får jag inte äta östrogen på grund av att jag haft migrän med aura, dom vägrar skriva ut det till mig. Så jag har ätit cerazette mestadels. Jag slutade med dom i mars detta året typ så mensen kom tillbaka kanske nån vecka efter jag slutade och sen har den kommit varje månad utan problem.

    Känner igen dom där äl-flytningarna, får också dom. Ganska skönt på ett sätt att man känner av det så man vet när det är läge :D

    Jag har ju börjat noja för min ålder, är ju som sagt 31 och man hör ju att det blir svårare och svårare för varje år som går. Samtidig är jag ju inte lastgammal haha!

    Håller med dig om att de inte riktigt förstår. Men samtidigt kanske man inte kan begära det, det är ju ändå inte dom som känner av alla symtomen :P men lite förståelse hade man ju hoppats på i alla fall haha!

    Vaknade upp idag med den klassiska mensvärken som som jag brukar få dagarna/dagen innan mensen kommer så nu har jag faktiskt inte något hopp kvar :( antar att man får ta nya tag :)

  • Önsketänk

    Onegemensamtbarn,

    Det kan ju ta ett tag innan kroppen kommer igång ordentligt igen efter piller-stopp, jag hoppas att det inte tar för lång tid för dig att komma igång igen :)

    Du får hålla oss uppdaterade hur det går för dig :)

  • Steeph

    Här är en till som gärna följs åt. Slutade med mini-pe i lördags och hade sex både lör och sön. Hade dessutom ägglossning då (enligt sticka). Ser det dock inte riktigt som vårat första försök, men är såå glad att äntligen få försöka skaffa barn. Sambon har varit den som vill avvakta men nu är han nästan mer spänd än mig. Han sa igår att han verkligen ser fram emot ett barn med mig, vilket är helt underbart. Jag är 27 och min sambo 29, och det är som sagt början av resan mot vårat första barn. Håller tummarna för oss alla att det går snabbt för oss :)

  • Önsketänk

    Hej Steeph,

    Vad roligt att du vill vara med här och att ni också försöker få barn :) Hoppas verkligen att det tummarna att det kommer gå snabbt för er :)

    Det är så himla blandade känslor med att försöka skaffa barn, känns som man pendlar mellan glädje, förtvivlan, oro haha!

    Hade varit så kul om vi alla kunde plussa tillsammans.

    Jag börjar ju som sagt känna av att mensen är på gång så för min del får det nog bli ett nytt försök nästa månad.

  • Linnmal

    Önsketänk,

    Vad tråkigt att mensen kom. Då är det bara att vända blad och börja på nytt igen :) Det ska bli kul att hänga med på nästa cykel, om du väljer att uppdatera oss.

    Jag skrev ju igår att jag skulle vänta med test till fredag men jag kan nog inte hålla mig så länge. Jag tror att jag gör ett test imorgon bitti och om det visar negativt gör jag ett nytt försök på fredag. Annars får jag nog också invänta på mensen i helgen..

Svar på tråden Vi som försöker bli gravida...