Inlägg från: Catnap |Visa alla inlägg
  • Catnap

    När är det dags med avlivning på hund? (Allergi)

    LB2016 skrev 2019-10-26 20:26:04 följande:

    Våran älskade vän blir snart 3 år, när han var ca 6 mån upptäckte vi att han kliade sig mycket och fick massa utslag. Vi fick kortison, special foder osv. Vet tyckte vi skulle avvakta med utredning då det var ?påfrestande/mycket? och då det funka med fodret så misstänkte de matallergi.

    Gick utmärkt med kortison och använde bara vid akuta fall, fodret blev han också bättre av.

    Vi slutade med kortison då det tog mycket på honom och hade stor koll på honom.

    Men under dessa år har han haft flera öroninflammationer, klåda om han fått i sig något utöver fodret, ögoninflammation, blodöra pga kliandet, tappat hår pga kliandet, inflammation på snopp m.m.

    För ca 1 år sen hittade vi ett schampoo som hjälpt honom mot klåda på kroppen, Det går bra med schampot och fodret för kroppen än. Dock så fort han får i sig något annat så brister det. Alla andra inflammationer får han hela tiden utan anledning..

    Han är pigg annars, ser jobbigt ut för honom när han får dessa inflammationer och veterinärer har han självklart tappat förtroende till vid detta läget. Det är alltid stressigt för honom att gå ditt och det gör så ont i mig..

    Frågan är vad är ett värdig hundliv?

    När är det dags med avlivning?

    Det är det sista jag vill göra och bara tanken ger mig ångest.. Är så ledsen för hans skull och vet inte vad jag ska göra..


    Har de gjort utredning än? Finns ju fler saker ni kan testa. Tycker att ni borde göra det innan ni avlivar honom. Min hund blev hjälpt av Atopica, sen finns hyposensibilisering också.
  • Catnap
    LB2016 skrev 2019-10-26 21:28:33 följande:

    Har fått bra info! Tack alla.


    Hoppas det löser sig!
Svar på tråden När är det dags med avlivning på hund? (Allergi)