• Sun 27 Oct 2019 05:51
    5179 visningar
    22 svar
    22
    5179

    När är det dags med avlivning på hund? (Allergi)

    Boka ett besök hos en dermatolog och gör en riktig utredning för allmän veterinärer har sällan tillräcklig kunskap.

  • Sat 2 Nov 2019 06:33
    #16
    Giftskåneman skrev 2019-11-01 11:47:52 följande:

    Har du testat att ge hunden endast rått kött i 2 veckor och bada med grön såpa, öka intervallerna mellan baden


    Är inte risken väldigt stor att man triggar igång en allergisk rektion och en raserad mage när man ger rått kött hunden inte är van med och man inte vet om hunden tål köttet eller ej?
  • Sat 2 Nov 2019 08:09
    #18
    Giftskåneman skrev 2019-11-02 07:55:45 följande:
    Såg inlägget här, och har en kompis som haft kennel, och hans fru har jobbat hos veterinär, fick för mig han nämt han har haft hund med samma problem, jag hade fel, den hunden hade inte klåda, men detta var vad han rekommenderade, kopierade ts inlägg och och smsade honom, kompisen är inte med på fl.

    Hans misstanke var att i helkostfodret finns nåt hunden inte tål, kanske konserveringsmedel eller nån tillsats, dessa undviks genom att ge rått kött, tex kokt kycklingfile, eller rått oxkött, kyckling får inte ges rå.

    De har fått tillbaka hundar i eländigt skick, pga misskötsel från valpköparna och då gav de dessa hundar rå komage, när magen börjar stabiliserat sig efter nån vecka började de gå upp i vikt igen.

    Om hunden kliar sig mycket så se om det hjälper att torka hunden med våt handduk så allt löst försvinner, kvalster och hudflagor etc istället för att duscha, och tillåter hunden det, så prova att dammsuga hunden.

    Tyvärr finns det en del hundar som är allergiska mot människor och våra hudavlagringar.
    Ts hund har ju troligen allergi mot något i kosten och då är det riskabelt att ge något annat än fodret hunden fungerar på tills man hittat vad hunden tål/inte tål. Om hunden inte tål tex kyckling och lamm den få en kraftig reaktion om man nu hade testat ditt råd och gett den bara kyckling och lamm i 2 veckor. Många hundar tål inte övergången från torrfoder till rått kött och då står man där med en inflammerad tarm som grädde på moset.
    Jag köper helt att många hundar reagerar på vissa saker i torrfoder och att många mår bättre på färskfoder/BARF men då måste man veta vad hunden tål först innan man ändrar kost.
  • Sat 2 Nov 2019 08:58
    #20
    Giftskåneman skrev 2019-11-02 08:25:41 följande:

    Judt det som är problemet, vad är problemet?

    Är det fodret eller nån annan yttre faktor?

    Fodret går att byta ut, börja med att ge mer kött och mindre hundmat, märks nån skillnad skillnad ökas köttet.


    Det är ju inte så enkelt- att bara byta ut och testa sig fram då hunden kan bli enormt sjuk om man ger något den inte tål. Man bör göra en elimineringsdiet under lång tid för att ta reda på vad hunden tål. Det är därför vi råder TS att besöka en dermatolog.
  • Sat 2 Nov 2019 14:34
    #22
    BurningDiamond skrev 2019-11-02 14:30:45 följande:
    Exakt.

    Vi fick gå på sträng allergifoder-diet (RC anallergenicför oss) i nästan 6 månader med månatliga återbesök för att kontrollera öron/tassar/etc, därefter "chockade" vi systemet med att äta normalt i en månad. För oss gav resultatet ingen förändring och därför har vi uteslutit foderallergi.
    Hade hundens symptom förändrats under perioden med allergifoder och/eller vid återgången till "normaldieten" så hade vi fått göra en elimineringsdiet där vi fått prova ett födoämne åt gången.
    Men nu har vi skickat blodprover till lab istället och de kör tester där för andra allergener som pollen, kvalster osv.
    Allergi är så oerhört jobbigt :( Hoppas det löser sig för er och !!
Svar på tråden När är det dags med avlivning på hund? (Allergi)