Inlägg från: Kokoskorven |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Min sambo luktar svett konstant

    Ingen människa luktar svett direkt efter duschen under förutsättning att han/hon tvättat sig ordentligt, så vad jag kan se finns det två tänkbara orsaker till din sambos odör:

    1. Han tvättar sig inte ordentligt. Kanske behövs något redskap typ svamp eller skrubbvante för att få bort alla luktfrämjande bakterier och svettrester.

    2. Han tvättar inte sina kläder ordentligt, och lukten sitter kvar i dem. 40 graders tvätt är inte nog för att få bort bakterier ur tyg, så t-shirts, skjortor etc måste tvättas på minst 60 grader om man svettas mycket.

  • Anonym (Kaffedraken)
    bonfireheart skrev 2019-10-28 11:27:35 följande:
    Ne de är lite så jag känner med. Att han behöver mer hjälp att bli ren, raka armhålorna kanske också hjälper för kan tänka mig lukten kan fastna i håret. Angående kläderna så tvättar jag de alltid i minst 60 grader plus ättika. Jag köpte en t shirt till honom som jag tvättat från start, den luktar inte svett alls efter tvätt så problemet verkar ligga på de han skött själv tidigare...

    Vet bara inte hur jag ska säga till honom att jag menar allvar...
    Hmm. "Behöver hjälp att bli ren" låter ju lite mansbebis-varning. Säg som det är till honom, att han luktar svett och att han kanske behöver tvätta sig mera noggrannt. Hjälper inte det så finns det nog inte så mycket mera att göra. Du är inte hans mamma och har ingen skyldighet att uppfostra honom, så antingen får du leva med lukten eller lämna honom.
Svar på tråden Min sambo luktar svett konstant