• tessylin

    7- årig flicka och inga vänner Skaraborg

    Hej!

    Vi bor i ett mindre samhälle och har en dotter på 7 år som för närvarande inte har någon att leka med, varken på fritiden eller i skolan. Hon fick hoppa över förskoleklassen och börja direkt i ettan och har nu börjat i tvåan. Hon kände ingen i klassen då vi flyttade hit för drygt två årsedan. I klassen går nu 6 tjejer.

    Vår dotter fick ganska bra kontakt med främst en utav flickorna ett tag men nu har den tjejen fångats upp av hennes gamla klasskamrat som med alla medel försöker hindra vår tjej att leka med henne, dvs de utesluter henne Helt på rasterna i skolan.

    Två andra tjejer är också enbart med varandra så där kan hon inte heller få vara med och leka. sen har vi en till tjej i klassen som också är ganska ny och som jag uppmuntrat vår dotter att lekamed, men då har den tjejen en kompis ifrån trean som hotar att strypa vår dotter om hon leker med henne (den klasskompisen vill leka med vår dotter men är väldigt försynt och vågar inte säga ifrån till den äldre vännen)).

    I stort sett alla tjejerna i klassen har varit hemma och lekt med vår dotter ett flertal gånger men blir aldrig bjuden tillbaks. två ggr sen hon började har hon fått komma hem till någon? Finns det något vi kan göra. Vi känner inga här i området och det verkar inte finnas intresse från andra att känna oss då i stort sett alla är etablerade här och alla känner alla i princip. Nu under lovet har hon ingen att leka med, hon har lite fritids, men vägrar att gå dit då hon vet att det finns ingen att va med.

    Tyckte det såg ganska ljust ut ett tag, men åh vilket mörker det känns som nu,

    Passar på att fråga om det finns någon i skaraborgsområdet som är i liknande situation som har lust att ses på en fika. Kanske kan våra barn också lära känna varandra,

    Vi bor utanför skara,

    Kram

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-10-29 10:37
    Ska prata med fröken ang detta men känns som att det här med tjejer och två och två är svårt att bryta.

  • Svar på tråden 7- årig flicka och inga vänner Skaraborg
  • Alexi

    Vad går hon på för aktiviteter utanför skolan? Det är ju ett väldigt bra sätt att lära känna andra barn.

    Sen tolkar jag din text som att hon är ett år yngre än klasskompisarna? Det är ju ibland en nackdel om man då är barnsligare än de övriga.

Svar på tråden 7- årig flicka och inga vänner Skaraborg