• Agag9494

    Förlossningsskada?

    Hej!

    Tänkte bara höra om någon varit med om liknande efter graviditet samt förlossning. Om någon har tips osv.

    Allt började, Födde min älskade dotter för 6 månader. Förlossningen gick väldigt snabbt. Öppnades 6 cm på 2 timmar och själva förlossningen tog 1,5 timme. Hörde det small till i svanskotan under själva förlossningen och efter alla endorfiner eller vad det heter börjat avta och när man är så fylld av kärlek till sitt barn att världen runt omkring sig finns inte, när man ska sätta sig ner lite senare så bara baaam. Aj! Det går inte. Förmodligen n spricka i svanskotan enligt barnmorskan och säger att det går över. kunde inte sitta ner på 2 veckor. Resa mig upp från sängen, eller knappt gå över huvud taget. Kändes bättre sakta men säkert men sedan någon månad senare börjar hela kroppen balla ur. Ont i muskler, leder. Kroppen knakar. Att sitta på toa känns som hela ?vajayjay? ska ramla ner i toalettstolen. Det ända man hör är allt blir bättre, det är normalt bara vila och gör knipövningar. Knipövningarna görs flera gånger dagligen. (Måste tillägga att på efterkontrollen när hon undersökte gjordes dom rätt) Nu 6 månader senare. Ingen skillnad. Samma sak. Räcker med att jag går lite snabbare, lyfter tungt, hostar, nyser känns som allt ska ramla ut och allt sitter löst. Jag har ännu mer ont i kroppen. Ibland så ont så jag kan inte sova. Ont i bröstet när jag andas, ont i leder och muskler och varje dag är ett rent helvete rent ut sagt. Vad händer med mig? Måste tillägga att jag slutade amma vid 3 månader och gick över till ersättning. Min älskade unge sover ca 8 timmar per natt så sömnbrist har jag eJ <3

    Innan graviditet jag har alltid varit frisk, vältränad, gymmat i princip varje dag samt joggat varit väldigt aktiv. Och jag saknar det så mycket. Kommer jag någonsin bli återställd Eller vad händer med mig? Känns som jag gick från att vara 25-åring till 75 år gammal på bara några månader.

    Tack alla som tagit sig tid och läst detta. Blir så himla tacksam om någon svarar mig

  • Svar på tråden Förlossningsskada?
  • ballerinakakaoreo

    Vet inte vad som händer med din kropp men det gällande ditt underliv, att det känns som allt ska ramla ut, det låter ju nästan som framfall.. Det borde du kunna söka om på typ specialistmödravården eller hos gynekologen. Hoppas det blir bättre för dig. Har själv fött för 3 veckor sedan och hela nedre regionen är så himla svag, när jag gör knipövningar så känner jag inte av dom om jag tex stoppar in fingret osv och hela underlivet känns slaktat efter att ha blivit spräckt och sydd överallt. Jag kan inte ens knipa för att hålla mig om jag blir jättekissnödig och då måste jag på toa nununu annars kommer kisset. Det är ett helvete efter en förlossning alltså.. 

  • MammaTillDansband

    Det är inte normalt det ni beskriver, någon av er. Sök hjälp båda två! Ni kanske behöver vara lite envisa, men beskriv era besvär noggrant och tydligt.
    Jag har fött alla mina barn vaginalt, och jag har haft lite sveda när jag kissat de första två dygnen efter förlossningarna - det var allt.
    Lid inte i onödan, tjejer!

Svar på tråden Förlossningsskada?