• Fri 1 Nov 2019 21:47
    583 visningar
    26 svar
    26
    583

    Annan orsak än stress?

    Kan väl börja med att nämna att jag har varit i kontakt med vårdcentralen och har fått tid att träffa arbetsterapeut duktig inom stresshantering och efter det besöket om denne känner att det behövs, kommer jag få träffa läkare.

    Det min fråga är om det kan finnas annan orsak till typiska symptom på stress? Orsaken till att jag undrar är att det inte riktigt känns som om mitt mående är helt orsakat av stress utan att något annat ligger som grund. Ok, nu till mina symptom:

    - Enorm trötthet oavsett hur mycket jag sover. Jag har inte några som helst problem med sömnen, jag sover mina timmar, oftast utan att vakna. Jag sover rätt djupt och vaknar inte så lätt. Men inga oroliga drömmar, inga problem att somna och jag vaknar inte alltför tidigt. Vissa dagar känner jag mig till och med utvilad precis när jag går upp, men kort därefter kommer tröttheten.

    - Problem med magen. Ofta lös avföring och magknip. IBS har läkarna sagt innan, men nu har det blivit värre och kommer ofta i samband med att jag ätit (oavsett vad) och ofta föregås det med magknip

    - Lätt till tårarna för minsta lilla, känner mig allmänt instabil

    - Stundvis känsla av tryck över bröstet

    - Kort stubin

    - Minskad sexlust

    Mm

  • Svar på tråden Annan orsak än stress?
  • Fri 1 Nov 2019 22:14
    #1

    Vitaminbrist.

    Undersök järn, b-12, kalk och d-vitamin.

  • Fri 1 Nov 2019 22:40
    #2

    Kan även tillägga att det inte känns som om det vore så mycket i mitt liv att jag får problem stress, även om det har varit lite för mycket på jobbet under hösten. Är rädd att jag bara är sjåpig och inbillar mig

  • Fri 1 Nov 2019 22:40
    #3

    Kan även tillägga att det inte känns som om det vore så mycket i mitt liv att jag får problem stress, även om det har varit lite för mycket på jobbet under hösten. Är rädd att jag bara är sjåpig och inbillar mig

  • Sommar­skugga­n
    Fri 1 Nov 2019 23:07
    #4

    Järn eller b12 brist? Tycker att du borde ha fått träffa en läkare först som utesluter fysiska orsaker..

  • Fri 1 Nov 2019 23:21
    #5
    +1

    Utmattningssyndrom enligt skolboken. Hoppas du får bra hjälp. Försök finns utrymme till fysisk aktivitet, helst utomhus och helst på morgon/förmiddag.

  • Sat 2 Nov 2019 01:37
    #6

    Hur var det under semestern?

  • Sat 2 Nov 2019 12:54
    #7
    Tow2Mater skrev 2019-11-02 01:37:04 följande:

    Hur var det under semestern?


    Trött då med men allt har blivit värre på senare tid
  • Sat 2 Nov 2019 12:55
    #8
    FtS70 skrev 2019-11-01 23:21:23 följande:

    Utmattningssyndrom enligt skolboken. Hoppas du får bra hjälp. Försök finns utrymme till fysisk aktivitet, helst utomhus och helst på morgon/förmiddag.


    Ja, det är ju det men det finns liksom inte någon anledning till det vilket även min omgivning håller med om, vilket är en bidragande orsak till att jag tror att det är något annat i grunden
  • Sat 2 Nov 2019 13:07
    #9

    Fick också en diagnos på utmattningssyndrom, utan några större kontroller! Eftersom jag inte höll med så jobbade jag på som vanligt, efter några år kom jag äntligen till skott och begärde kontroll av järn mm och då visade det sig att jag låg väldigt dåligt till på just ferritinet. Hade 12 och borde nog ligga betydligt högre.
    Efter 1-2 veckor med 2 st niferex per dag, så lyftes många symptom bort tex öronsuset, yrseln och paniktröttheten (då man tappar all energi under några minuter och måste sova/vila direkt, inte lyckat tex vid bilkörning) försvann.
    Efter någon månad till så märkte jag att jag sover ca 2-3 h mindre varje natt = har fått nästan ett extra dygn per vecka att hitta på saker på!
    Fortsätter att äta niferex, men slarvar ibland. Ska göra ny mätning snart för att se hur jag ligger till i värdena och se om jag ska fortsätta äta och vilken dos. Känner mej dock som en ny människa, har inte varit så här pigg på många, många år.

  • Sun 3 Nov 2019 00:03
    #10

    Kunde inte se om du var man eller kvinna. Men jag hade många liknande symtom. Gick så långt att jag började få självmordstankar efter en lång tid. Så vart skickad till psyk och fick gå på massa psykofarmika nästan allt dom kunde komma på. men inget hjälpte mer än att jag vart dåsig och mådde nästan sämre. Hade mer eller mindre gett upp. Och tankarna om att ta mitt liv var sjukligt påtagliga. Ville inte leva om jag skulle må så resten av mitt liv. Men då hittade syrran en sida om en privat testosteron specialist. Så jag åkte till werlabs och tog massa prover med bland annat testosteron. Skickade det till han och det visade att jag hade under 1/3 av det värdet jag skulle ligga på. Har nu fått hjälp av dom i ett år och blir bara bättre. Börjar känna mig som jag var innan jag blev sjuk för över 5 år sen. Tyvärr har inte den allmänna sjukvården kommit dit än. Ska oxå tillägga att läkaren jag hade på psykrehab dömde ut mig till försäkringskassan förra december att jag troligtvis aldrig mer kommer kunna jobba. 2 veckor efter fick jag min första testo spruta av min andra läkare och kunde börja jobba bara nån vecka efter. Inte 100 % men ändå tillbaka på jobbet. Och äter ingen psykofarmika.

Svar på tråden Annan orsak än stress?