• Alexi

    När vill du helst (börja) inhandla din julmat?

    Alltså jag förstår inte frågan. Färskvaror, grönsaker mm går ju inte att handla veckor före jul, då har det ju möglat till jul?

  • Alexi
    AniieeHär skrev 2019-11-03 19:16:40 följande:
    Alltså, först, som Tonårsmamma skrev, det finns frysar. I alla fall i de flesta svenska hemmen. Sedan, som Physalis skrev, så var ju frågan inte när du vill vara klar, utan när du vill börja, eller kanske handla det mesta. För det tredje, och det var något jag tänkte men inte skrev för att jag inbillade mig att folk fattar saker jag INTE skriver ibland (jag är lite hopplös) så tänkte jag i första hand på allt det är som är jul-märkt. Inte grönsaker du kan få tag på året om utan egentligen saker som julskinka, julmust, julknäcke, bla, bla, bla. Men det skrev jag ju inte så just den biten kan jag inte lasta dig för att inte fatta.
    Ok, nytt försök då. Jag brukar baka, skiva upp och frysa in bröd till jul gärna 3-4 veckor före, när det passar.

    Men inget med prefix "jul" (bokstavligen eller bildligt prefix) handlas före första advent. Inte pepparkakor, inte skumtomtar och absolut inte lussekatter.

    Allt till julgodis handlar jag veckorna före det ska tillagas och det tillagas från mitten på december och framåt (så att det håller sig med marginal över jul).

    Sen handlas det mesta färskvarorna vid en stor julhandling kanske 3-4 dagar före dopparedan.
Svar på tråden När vill du helst (börja) inhandla din julmat?