• karlsson n

    Vitlök & fänkål i soppa

    Vad ska man tänka på om man ska ha med vitlök respektive fänkål i en vanlig grönsakssoppa?

    Det här tänkte jag att jag ville ha reda på:

    - Hur länge ska de kokas?

    - Ska man skala dem?

    - Vilka delar av dem ska man ha med?

    + eventuellt annat som kanske kan vara bra att veta om det här!


    soppa vitlök fänkål
  • Svar på tråden Vitlök & fänkål i soppa
  • AniieeHär

    För det första måste man gilla fänkål för det är en väldigt speciell smak som lätt tar över. 

    Varken fänkål eller vitlök behöver koka särskilt länge. En kvart ungefär så är fänkålen mjuk (också beroende på hur tjockt du skurit så klart).

    Ja, vitlöken behöver du så klart skala. Fänkålen behöver ansas. Dra av övre lagret och skölj så blir det oftast bra.

    Vitlöken - ett par klyftor. Fänkålen - roten bort. Själkarna är en smaksak. Spara de tunna, dill-liknande själkarna till att toppa soppan med. 


    If you have a daughter, be her hero. If you have a son, be his role model. If you have a child, be their heroic role model
Svar på tråden Vitlök & fänkål i soppa