• Mon 4 Nov 2019 14:29
    23157 visningar
    139 svar
    139
    23157

    6 misslyckade återföringar - vad nu?

    Att du både fått flera befruktade, till frysen och blivit gravid är jättepositivt. Glad Man brukar tom säga att upp till 6 IVF.er utan graviditet är värt det så i ditt fall tror jag absolut det är värt att försöka igen. "Bara" ett missfall föranleder inte att du ska ta fler mediciner än du redan har. Först efter 3 m.f eller fler kan man misstänka nåt fel på kvinnan. Du kan säkert be om 2 insatta nästan gång, men det beror lite på hur kvaliteten på dom var när de frystes in. Blastocyster utan anmärkning och med hög kvalitet brukar anses ge god chans till graviditet och oftast får man då bara ett insatt. Men prata med kliniken! Försök inte mixtra själv med hälsokost, diet eller annat. Det finns inga belägg för att nåt av det funkar. Lycka till!

  • Sun 10 Nov 2019 15:41
    #15
    Hedblomster skrev 2019-11-10 11:34:33 följande:
    Tack för svar! Har ju haft två såna tidiga missfall/kemiska graviditeter men jag tror knappt de räknas som missfall av vården så inte ens om jag får ett till kanske det är värt att be om några prover eller något? Ska försöka få en läkartid nästa vecka för att prata lite innan insättning i alla fall!
    Det brukar räknas som m.f först när man passerat 4+0. Har du gått över det tycker jag det är m.f. Dock fortfarande normalt med "bara" två och jättesvårt att få mer hjälp. Även om du skulle få ta fler prover erbjuder sällan svensk sjukvård mediciner mot m.f. Tala med läkaren först innan du tar fler stora steg själv. TSH kan du be om-bör ligga på absolut max 2, gärna under 1. Lutinus tycker jag själv är djävulens påfund vad gäller progesteronmedicin så byt gärna till Crinone. Det är så synd att Sverige inte har progesteroninjektioner! Har jag haft alla mina 8 ED. Lillebror kom av det sista frysta embryot av en äggomgång som jag fått m.f med alla 4 syskon så frysisar kan han superkvalitet!
  • Sun 10 Nov 2019 17:14
    #17
    Hedblomster skrev 2019-11-10 16:56:47 följande:
    En gång har jag gått över 4+0, den andra gången prick dit tror jag. TSH tog jag 2018 och då var det 1,5. Kan det ha ändrats, borde jag ta det igen?
    Då är det gränsfall att vården räknar det som m.f, men jag tycker det är det. TSH förändras hela tiden, det kan variera jättemycket. Bör tas om helt klart. Levaxin är en vanlig medicin både vid IVF ( då började jag) och vid upprepade m.f.
Svar på tråden 6 misslyckade återföringar - vad nu?