Forum Matlagning - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Era bästa lasagne recept tack)

    Tis 5 nov 11:35 Läst 0 gånger Totalt 1 svar
    Tis 5 nov 11:35

    Hej! Älskar lasagne i alla dess former. En som jag kan rekommendera är Café aroms vegetariska Lasagne. Så fantastiskt god! Jag äter kött i alla dess former men uppskattar vegetariska recept också:)

    Här kommer receptet

    Café Aroms vegetariska lasagne

    Kanongott vegetariskt recept - en gång publicerat i Allt om Mats vegetariska tidning "Gott och grönt" som upphörde efter bara ett par år.

    6 personer

    Röd sås

    2 morötter

    2 zucchini

    2 gula lökar

    2 vitlöksklyftor

    (½ chilipeppar ? spansk peppar)

    1 burk krossade tomater (400 g)

    1-2 dl grädde

    2 tsk salt

    1 krm nymalen svartpeppar

    blad från ½ kruka basilika

    Fyllning

    250 g bladspenat

    200 g fetaost

    Dessutom

    8-10 lasagneplattor

    150 g riven ost att strö över

    Gör så här

    1) Tina spenaten

    2) Röd sås: Skala morötterna och skär dem i korta stavar och zucchinin i bitar. Skala lök och vitlök och hacka dem.

    3) Tillsätt tomatkross, grädde, morötter, zucchini, ev. chilipeppar, salt, socker och peppar. Låt allt puttra på svag värme ca 10 min. Tillsätt strimlade basilikablad.

    I lasagneformen

    4a) Fördela 1/3 av den röda såsen i en ugnssäker form. Strö över hälften av den tinade spenaten och fetaosten i smulor. Täck med ett lager lasagneplattor.

    b) Varva med ett nytt lager röd sås, spenat, fetaost och lasagneplattor.

    c) Överst ett lager röd sås och riven ost.

    5) Gratinera i 225 grader i ugnen i ca 25 min.

    Nu väntar jag på era goda recept

  • Tis 5 nov 11:41 #1

    Vi älskar en vegetarisk lasagne med zucchini och crème fraîche. Brukar laga dubbelsats så blir det matlådor också. 

    Receptet finns här: https://www.ica.se/recept/veggo-lasagne-653499/

    J
    ag brukar göra två ändringar:
    - Till dubbelsats använder jag 9 dl crème fraîche.
    - Jag steker zucchinin till önskad mjukhet och blandar sedan i crème fraîchen. Att koka crème fraîchen är jobbigt för antingen kokar den inte alls eller så stänker den väldigt. Zucchinin blir dessutom knappt mjukare alls.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll