• Ebo88

    Koffeindrycker?

    Dansak skrev 2019-11-05 12:43:13 följande:

    Hej! Har läst otaliga trådar om koffein och graviditet men här kommer jag men en till - haha. Jag är gravid i v 10 (tog gravtest i vecka 5) och har sedan plusset tvärslutat med koffein. Drack dessförinnan en Celsius per dag och kanske en till två kaffekoppar utöver, var alltså en stark konsument av koffein. Det har inte varit några som helst problem med att sluta, inga bieffekter eller sådant. Men TRÖTTHETEN? Det är min första graviditet, som dessutom kom som en överraskning för sambon och mig, och jag hade ingen aning om att trötthet var en del av första trimestern.

    De senaste två veckorna har vid vissa tillfällen varit fullkomligt outhärdliga. På jobbet har vi absolut inget utrymme för att vila under dagen och lunchen är så pass kort att du nätt och jämnt hinner få i dig maten. De sämsta dagarna går jag alltså runt som en zombie. Jag jobbar dessutom inom service så att jag är outhärdligt trött går ut över mina kunder. Jag undviker att ta kontakt och går ofta på toa för att kunna nicka till en stund, vilket inte ser så bra ut för cheferna och mina kollegor. Kaffe får jag numera kväljningar av (alla varma drycker överlag) så jag kan inte få i mig ens en liten klunk. Under mina trötta dagar känner jag mig ibland oförmögen att ens kunna köra till och hem från jobbet.

    Härom dagen var det så pass illa att jag faktiskt drack lite Celsius. Inte en burk ens, utan max en deciliter. Så 70mg koffein kanske? Mindre än en kopp kaffe. Det var en sådan befrielse! Var såklart lite trött ändå men mycket mer hanterbart! Kollade med barnmorskan och hon sa att det såklart inte var någon fara, speciellt då jag inte dricker det regelbundet. Men då det står på burken att det ej rekommenderas för gravida så känns det ju ändå sådär. Finns det andra koffeindrycker man kan dricka som är ok? Kalla då, alltså. Jag måste för tusan få i mig något uppiggande under de allra värsta dagarna, annars går det inte. Jag hade druckit kaffe om jag kunnat. Det handlar alltså kanske om en dag i veckan och räcker då med en liten skvätt koffein, motsvarade en kopp kaffe typ. Har ni några idéer?

    Har provat alla möjliga knep i övrigt men utan framgång. Ser fram emot att gå in i andra trimestern då jag kan fortsätta vara koffeinfri graviditeten ut och ändå vara någorlunda pigg om dagarna, men jag orkar inte med dessa råtunga dagar mer.


    Kan du inte dricka iskaffe om du får kväljningar av varma drycker?
Svar på tråden Koffeindrycker?