• Anonym (Kaffedraken)

    Investeringsbedrägeri

    Håller med Kjell2, det var en billig lektion du fick. I min bekantskapskrets har jag en som förlorade 5000 kr och en annan nästan hundratusen - det ena gällde bitcoins (fast på riktigt hade hen väl aldrig några bitcoins, det var ju bara bluff) och den andra trodde hen hade köpt guld eller olja eller vad det nu var.

    I DN stod häromdan om en kvinna som blivit lurad på ca en miljon - hon hade jobbat på bank men bedragarna var så skickliga i att manipulera henne att hon ändå inte förstod, trots att hon borde vetat bättre.

    Bedragarna lägger upp det som så att vissa saker görs i ett land, tex där sitter den som ringer, och andra saker görs i ett annat land, tex dit skickas pengarna. På det sättet blir det svårt att bevisa ett brott, för det blir en mängd olika länders lagar som blandas ihop i en enda röra...

    Du fick säkert ut pengar för att du skulle få förtroende för dem och fortsätta sätta in mer pengar. Bryt all kontakt med dem nu! Strunta i hundralapparna, det blir väldigt svårt att komma någon vart med det tror jag.

Svar på tråden Investeringsbedrägeri