• Limajo

    Det här med kläder på förskolan

    Har du frågat varför? Det blir ju extra jobb för dem att dra på ert barn både fleece och skalkläder. Eller så, om de låter barnen klä på sig själva, kanske det tar lång tid och vissa barn glömmer och kommer sen att frysa.

  • Limajo
    Anonym (Lisa) skrev 2019-11-07 07:11:16 följande:

    Jag kan tycka att det handlar om en väldigt begränsad tid som fodrade regnkläder hade varit aktuellt i sådana fall i och med att det även finns vattentät vinteroverall och innan det ofodrade regnkläder eller skaljacka och överdragsbyxor. De dagar som det har varit just detta mellanläge har vi klätt henne i fleecekläder redan hemifrån så att inget extra ska behövas tas på mer än eventuellt av och på med en tröja men det gör ju de flesta barn ändå. Vi har även köpt byxor som är speciellt fodrade inuti m.m.


    Visst. Jag tänker bara att det är vara bättre att förstå varför förskolan önskat detta än att bli irriterad. De kan ju ha fullt legitima skäl. Genom att prata med dem kanske ni kan komma fram till en bra lösning. Jag skulle själv inte ha sprungit och köpt något plagg bara för att förskolan sagt så men om de har goda orsaker kanske jag hade tänkt på det nästa säsong.
Svar på tråden Det här med kläder på förskolan