Inlägg från: Anonym (Men du) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Men du)

    Varför är det provocerande att ha många barn?

    Anonym (Mångmamma) skrev 2019-11-07 13:56:09 följande:

    Exakt! Äldsta här får ibland ta nätterna med 1-åringen, när jag eller pappan verkligen inte orkar. När äldsta kommer hem från skolan får denne ofta hämta på dagis, ibland gå och handla, tvätta, ta jand om barnen osv. En bra lärdom för henne inför när hon själv ska bilda familj. Äldsta är 17 år.


    Du kan inte tvinga din 17åring att ta nätterna med en 1åring för att du och pappan inte orkar. Det är inte alls detsamma som att lära barn hushålla, ta hand om sånt man ska göra när man flyttat hemifrån.
  • Anonym (Men du)
    Anonym (Mångmamma) skrev 2019-11-07 14:01:48 följande:

    Jo här får barnen lära sig hushålla också. Och barnpassning ingår där. De får tvätta, dammsuga, handla mat, laga mat, diska, hämta från dagis, leka och ibland natta. Jag är extremt trött nu och pappan arbetar mkt och inland bortrest så alla får dra sitt strå till stacken.


    Tycker fortfarande inte det är ok att du tvingar hen till vakennätter. Det är du som är mamma inte 17åringen.

    Hen ska Inte behöva ta hand om en 1åring nattetid för att du är trött. Hej måste få sömn för att kunna prestera i skolan. Du har valt att skaffa många barn tätt då får du leva med att du är trött. Det är inte 17åringens fel att ni är många. Sen är det väldigt själviskt att ringa hem hen för att hjälpa till när hen redan gör såpass mycket hemma ändå. Det är du och din man som ska se till att allt flyter på utan att dem äldre barnen ska behöva natta eller vara vakna på natten.
  • Anonym (Men du)
    Anonym (Mångmamma) skrev 2019-11-07 14:14:05 följande:

    Min erfarenhet är att bortskämda, lata tonåringar är de mest egoistiska. Min 17-åring får studiebidraget och för det köper hon julklappar och födelsedagspresenter till sina syskon vid jul och när de fyller år. Deras äldsta lägger pengar på smink, utemat, fika och bio med kompisar ex.


    Känns snarare som hon känner skyldighet mot sina syskon och att hon bör köpa julklappar för sina pengar, kanske för att ni har ont om pengar.
Svar på tråden Varför är det provocerande att ha många barn?