• Anonym (Mångmamma)

    Varför är det provocerande att ha många barn?

    Varför är det provocerande för vissa att man skaffar/har många barn? Jag vill ha en stor familj och väntar barn nr. 9. Folk ifrågasätter och är missunnsamma. Varför? Alla vill inte ha en liten familj på 4 pers.

  • Svar på tråden Varför är det provocerande att ha många barn?
  • Anonym (Mångmamma)
    Anonym (Kvinna) skrev 2019-11-07 18:14:57 följande:

    Och i många av dom kulturerna får barnen ingen utbildning, bara jobba och hjälpa till hemma.


    Det är ju lite synd. Fast här slipper ungarna inte skolan så utbildning kommer de att få.
  • Anonym (Mångmamma)
    Storkäft skrev 2019-11-07 18:13:45 följande:

    Om nu preventivmedel inte funkar så kanske det är dags att börja tänka på sterilisering?


    Typisk elak kommentar.
  • Anonym (Dd)
    Anonym (Mångmamma) skrev 2019-11-07 13:56:09 följande:
    Exakt! Äldsta här får ibland ta nätterna med 1-åringen, när jag eller pappan verkligen inte orkar. När äldsta kommer hem från skolan får denne ofta hämta på dagis, ibland gå och handla, tvätta, ta jand om barnen osv. En bra lärdom för henne inför när hon själv ska bilda familj. Äldsta är 17 år.
    Jag tycker inte det där är OK. När i sitt liv ska hon få vara tonåring?
  • Anonym (Mångmamma)
    Anonym (R) skrev 2019-11-07 18:20:38 följande:

    Håller med trådstarten. Det är inte folks sak att lägga sig i hur många barn andra skaffar och jag förstår inte varför man känner att det är rätt att komma med negativa kommentarer oavsett om det handlar om någon som vill skaffa 0, 1, 2, eller 9 barn. Har dock läst en del av dina inlägg här i tråden nu och börjar fråga mig om detta är på riktigt. En så aggressiv och överlägsen attityd om att din 17 åring minsann ska hjälpa till och ta vaknätter och det ena efter det andra och att det är rätt. Detta brukar vara folks nidbild av en stor familj och en av anledningarna till negativa kommentarer. Om denna tråd är trollning förstärker du bara folks fördomar mot folk med många barn. Trollar du inte tycker jag synd om dina barn.

    Jag har 1 barn nu och drömmer om en stor familj med många fler barn och jag hoppas på att få det. MEN, och detta är ett stort men, jag kommer inte att skaffa fler barn än jag känner att jag själv orkar ta hand om - UTAN hjälp från de äldre barnen. Det är mina barn och därmed mitt ansvar och min sak att ta hand om dem. Finns inte på kartan att jag skulle låta mina barn ta hand om varandra för att jag inte orkar och ändå fortsätta skaffa fler barn. Nej. Mina barn ska absolut få hjälpa till med sysslor hemma - städa sina rum, bädda sina sängar, diska osv. men att systematiskt ta hand om småsyskon? Nej. De ska få vara barn och tonåringar ifred, inte ofrivilligt extraföräldrar till sina syskon. Jag tycker faktiskt det är fel att skaffa fler barn om man inte ens orkar ta hand om de man redan har utan lämnar över det ansvaret på sina äldre barn. I extrema fall, som när man konstant tvingar på dem vaknätter, isolerar dem från vänner för de ska ta hand om syskonen osv., nästan en form av (psykisk) barnmisshandel.


    Tycker inte jag är aggressiv. Äldsta ställer upp frivilligt. Och nej jag trollar inte. Varför skulle jag göra det?
  • Anonym (Dd)
    Anonym (Mångmamma) skrev 2019-11-07 14:00:15 följande:
    Och ja folk har blivit provocerade när jag ber äldsta komma hem och hjälpa till med hemmet efter skolan ist för att vara med kompisar, gå på bio osv. Jag ska snart föda och är mammaledig, jag gör så mkt det går under tiden hon är i skolan men jag är väldigt trött nu så nu får alla dra sitt strå till stacken.
    OM du inte orkar med borde du inte skaffa fler barn. Barn ska inte ha ansvar över andra barn. OM något allvarligt händer kommer det troligen gå illa för alla parter.
  • Anonym (Mångmamma)
    Anonym (Dd) skrev 2019-11-07 18:24:53 följande:

    Jag tycker inte det där är OK. När i sitt liv ska hon få vara tonåring?


    Hon får ju vara tonåring också såklart. Men hon vet att det är riktigt tufft hemma vissa perioder och då behövs hennes hjälp, till viss del.
  • Tiina87
    Anonym (Mångmamma) skrev 2019-11-07 18:24:48 följande:

    Typisk elak kommentar.


    Det är en realistisk kommentar. Du orkar inte med barnen, din man orkar inte med barnen utan istället får eran äldsta dotter ta ett föräldraansvar över era barn. Eftersom ni inte orkar med mer barn så är det dax att börja tänka till lite och om inte skydd fungerar för er så får någon av er terrorisera sig.
  • Colourfulrainbow

    Jag tycker du är för mesig ts. Gå all-in istället. Din sjuttonåring behöver inte gå gymnasiet, det är inte obligatoriskt. Hon får hoppa av och bo kvar hemma. Då kan hon ta ALLA vaknätter. Fuck föräldraransvar.

    Och något barnbidrag behöver hon inte. Ta istället det och använd det till presenter, blöjor, whatever till småttingarna.

    Lär upp ditt näst äldsta barn, lär hen hur man tar hand om ungar, lagar mat och att om man använder sin månadspeng till sig själv så är man en självisk egoist.

    Styrkekram!

  • Anonym (Dd)
    Anonym (Mångmamma) skrev 2019-11-07 14:19:52 följande:
    Om ni undrar om försörjningen, jag jobbar 50 % och pappan heltid. Sedan har vi ju barnbidrag plus flerbarnstillägg. Pappan till barnen reser bort en del vilket gör att jag ganska ofta blir ensam med alla barnen. Men vi har det ok ekonomiskt. Tidsmässigt är ett större problem.
    Hur mycket egentid får varje barn?
    Hur mycket tid och pengar har ni tänkt lägga på när barnen flyttar ut? Har ni tänkt hjälpa dem alls?
  • Anonym (l)
    Anonym (Mångmamma) skrev 2019-11-07 18:24:17 följande:
    Det är ju lite synd. Fast här slipper ungarna inte skolan så utbildning kommer de att få.
    Slipper?
    Ordvalet avslöjar ju en del om din inställning till utbildning
Svar på tråden Varför är det provocerande att ha många barn?