• Anonym (Varfö­r?)
    Thu 7 Nov 2019 13:09
    3922 visningar
    141 svar
    -2 +3
    141
    3922

    Varför är kvinnlig blottning okej men inte manlig?

    Jag har sett i vissa trådar att kvinnor lägger ut bild på sina bröst för att män på forumet skrivit att de ska göra det. Jag tänkte att det kan väl ändå inte vara okej enligt forumets regler och heller inte utanför forumet då det är blottning och förargelseväckande beteende. Anmälde därför bilderna men de fick tydligen vara kvar.. hade en man lagt ut en bild på sin kuk så hade den tagits bort omedelbart. Har hänt det också att män lagt ut bild på sin kuk som blivit borttagna direkt.

    Så varför är blottning bara okej för det ena könet?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-11-09 11:52
    Glömde skriva att vissa bröstbilder har tagits bort när jag anmält och vissa har fått vara kvar. Tycker att det är märkligt..

  • Svar på tråden Varför är kvinnlig blottning okej men inte manlig?
  • Thu 7 Nov 2019 17:11
    #90
    Anonym (Varför?) skrev 2019-11-07 14:41:50 följande:

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/OnkRz1/tv4-stjarna-domd-for-blottning

    "Hon blottade brösten för en vilt främmande man i Humlegården i Stockholm.

    Nu har TV400:s programledare Nour El-Refai dömts till 10 800 kronor i böter, enligt Metro.

    Mannen tog väldigt illa vid sig, och trots löften om att inslaget inte skulle sändas polisanmälde han händelsen. Nour El-Refai ångrar sig inte.

    ? Nej, för jag har inte handlat fel på något sätt. Och jag har ju bett om ursäkt. Däremot kan jag tycka att det är sorgligt att en människa känner sig kränkt.

    ? Det var inget sexuellt över det. Det är därför det är så befängt.

    På fredagen fälldes Nour El-Refai för ?nakenchocken?. Hon dömdes till 10 800 kronor i böter. Meter Television, som stod bakom humorprogrammet, har beslutat att överklaga domen.

    Nour El-Refai lämnade under hösten TV 4 för Strix Televison. TV4:s kanalchef Tora Heckscher har förklarat att beslutet var El-Refais eget."


    Kanske blev han mest skrämt att någon bara hoppade fram så där. Man kan ju också tänka att någon som blottar sig  - och dessutom en kvinna, vilket är ovanligt - kanske drar hon en kniv också. Det vet han ju inte. Så det är ju inte konstigt att han kände sig påhoppad.  

    Och det blir ju också polisanmälan, så vad klagar du över?
  • Thu 7 Nov 2019 17:12
    #91
    Anonym (Varför?) skrev 2019-11-07 14:52:04 följande:

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/VRG7xr/kvinnor-blottar-sig-pa-internet

    "Kvinnor ligger mycket sällan bakom de fall av blottning som anmäls till polisen. Men erfarenheter av den nationella hjälptelefon som invigdes i våras, dit personer som har svårt att kontrollera sin sexualitet kan ringa, visar att kvinnor med samma blottningsbeteende förekommer. Det menar Niklas Långström, forskningsledare inom Kriminalvården.

    ? De är mindre benägna att gömma sig bakom en buske i ett bostadsområde, utan blottar sig oftare i webcam-format på internet.

    Den absoluta majoriteten av faktiska blottare är män. Undersökningar från Brottsförebyggande rådet pekar samtidigt på att kvinnor som begår sexualbrott i lägre utsträckning anmäls.

    Närmare 90 procent av dem som har utsatts för sexuella gränskränkningar anmäler det inte. En av faktorerna som påverkar är om förövaren var en kvinna. Var det en man stämmer det bättre med hur vi tänker oss en gärningsperson, säger Långström.

    Per tvekade inte och polisanmälde blottaren. Som läkare är han van vid att se nakna människor. Men det hjälpte inte när kvinnan ryckte upp sin röda rock och visade sina bröst."


    Det är väl en himla skillnad om de gör det över nätet! Då kan man ju klicka bort personen. 
  • Anonym (XXX)
    Fri 8 Nov 2019 03:49
    #92

    Det här har säkert någon redan skrivit, men att lägga upp en bild på sina bröst är inte samma sak som att lägga upp en bild på sitt underliv. Det senare skulle en kvinna inte heller få göra på forumet. 

    Sedan kan jag också tycka, att det är olämpligt med så mycket bröstbilder och sexprat på ett familjeforum. Man vill ju inte att ens barn plötsligt ska smyga upp bakom en, och få se sådant, när man surfar runt på Familjeliv. 

  • Anonym (Nina)
    Fri 8 Nov 2019 03:58
    #93

    Varför ska man borta sig överhuvudtaget på ett form på nätet? Jag antar att det är människor som söker bekräftelse.

    Jag tycker att det är tragiskt men de är ju bara min åsikt....

  • Anonym (Nina)
    Fri 8 Nov 2019 03:59
    #94
    Anonym (Nina) skrev 2019-11-08 03:58:31 följande:

    Varför ska man borta sig överhuvudtaget på ett form på nätet? Jag antar att det är människor som söker bekräftelse.

    Jag tycker att det är tragiskt men de är ju bara min åsikt....


    Blotta sig
  • Anonym (-)
    Fri 8 Nov 2019 07:18
    #95

    som en annan skrev så är blottning endast när en man eller kvinna visar sitt kön. Såvitt jag vet så är inte bröst ett kön? Då ska ju män heller inte visa sina bröst.

  • Anonym (What)
    Fri 8 Nov 2019 10:50
    #96

    Är ganska säker på att familjeliv har all rätt att tillåta bilder på könsorgan om de vill, men de har valt att sätta en gräns kring det.

    Vad man får göra på stan och vad man får göra på ett privatägt forum folk får söka sig till har inte med varandra att göra. Tänk bara på alla porrsidor, sexbloggar med mera. De bryter inte mot några blottningslagar.

  • Fri 8 Nov 2019 14:47
    #97
    Anonym (Varför?) skrev 2019-11-07 13:09:34 följande:

    Jag har sett i vissa trådar att kvinnor lägger ut bild på sina bröst för att män på forumet skrivit att de ska göra det. Jag tänkte att det kan väl ändå inte vara okej enligt forumets regler och heller inte utanför forumet då det är blottning och förargelseväckande beteende. Anmälde därför bilderna men de fick tydligen vara kvar.. hade en man lagt ut en bild på sin kuk så hade den tagits bort omedelbart. Har hänt det också att män lagt ut bild på sin kuk som blivit borttagna direkt.

    Så varför är blottning bara okej för det ena könet?


    Jag uppfattar det snarare tvärtom. Det är okej för män att visa bröstvårtor men inte kvinnor. Varför är det så?
  • Fri 8 Nov 2019 21:49
    #98
    Vilka av dessa länkar är LAGBOKEN?

    Vänta lite du behöver inte svara.. Ingen av de länkar du lade in här länkar till lagboken.

    Det efterfrågades om LAGBOKEN. Du länkar till tidningsartiklar. Tidningsartiklar är inte samma som lagboken.  Att du kan länka till en massa tidningsartiklar över sexuellt ofredande gör inte bröst till något "könsorgan" rent juridiskt.

    Gör om gör rätt.
    Anonym (Varför?) skrev 2019-11-07 15:24:23 följande:
    Läs ovanstående länkar.
    Dina s.k "ovanstående länkar" är fortfarande inte lagboken.

    När skall du ta till dig att folk efterfrågar efter lagtexten, i en LAGBOK, där det framkommer att bröst räknas som könsorgan?

    Att bröst är sexualiserade är ju sant, det är inget som förnekar det, men bar för att något är sexualiserat betyder inte att de "måste vara" ett könsorgan per se för den saken skull

    Du sitter ju med en (dåres) envishet och kommer med s.k ICKE bevis, för att få bröst att det skall klassas som könsorgan.
    Anonym (Varför?) skrev 2019-11-07 16:58:17 följande:
    Ni förstår ju vad jag menar men ni spelar dumma.
    Du kan ju knappast skylla din okunskap på omgivningen.
    Det är ju inte andras fel att du inte hängde med i grundskolans biologi och sexualundervisning.

    Kuk är ett könsorgan. Bröst är inte ett könsorgan.
    Det är lika otillåtet för en kvinna att visa fittan som det är för en man att visa sin kuk.

    Att bröstbilder inte blir borttagna är ju knappast konstigt, då det är ju bevisligen att moderatorerna och admina har den rätta kunskapen i att bröst inte är ett könsorgan varken juridiskt eller moraliskt.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Fri 8 Nov 2019 21:51
    #99

    Tja det enkla svaret är väl att kvinnlig blottning är efterfrågat och uppskattat, manlig blottning är det inte.

Svar på tråden Varför är kvinnlig blottning okej men inte manlig?