• Anonym (BC)

    Varför frågar läkare vad man jobbar med?

    Beroende på symptom man söker för så kan det vara av vikt för läkaren att förstå om det kan bero på något jobbrelaterat.

  • Anonym (BC)
    Anonym (muttan) skrev 2019-11-07 17:21:25 följande:

    ont i muttan och är ingenjör. 


    Ja då drar läkaren nog slutsatsen att det knappast är jobbrelaterat annat än om du prasslat med en kollega.
  • Anonym (BC)
    Anonym (E) skrev 2019-11-07 19:35:52 följande:

    Vad händer om man ljuger om vad man jobbar med? Ingenting antar jag? I så fall kanske man skulle ta och börja göra det om det är så att man får sämre vård om man inte anses jobba med något ?fint? nog.


    I fall det skulle visa sig att symptomen har sitt ursprung i arbetet så får du skylla dig själv för att undanhålla information som kunnat hjälpa.
  • Anonym (BC)
    Anonym (Ej medicinskt utbildad) skrev 2019-11-07 21:03:03 följande:

    om jag döljer att jag varit hjälparbetare i Angola?


    Beroende på vilka symptom du har skulle det kunna vara en gigantisk säkerhetsrisk, inte bara för dig utan hela din omgivning då det skulle kunna vara en smitta du dragit på dig i Angola om du nyligen varit där. Du skulle vara skyldig, inte i lagens mening kanske men moraliskt, till konsekvenser av ditt tigande. Tänk värsta scenario som Ebola.
  • Anonym (BC)
    Anonym (Ej medicinskt utbildad) skrev 2019-11-07 21:14:51 följande:

    Nålat. Jag som enskild patient kan inte avgöra hur de vårdar mig, men uppenbarligen hamnar jag mellan stolarna pga mina kontakter och mitt äktenskap.


    Hamna mellan stolarna pga kontakter och äktenskap? Hur menar du då?
  • Anonym (BC)
    Anonym (det ser inte allt.) skrev 2019-11-10 15:45:08 följande:

    Vad har vi för anledning och klaga på vården, vi har privat vård.Snabb vård och friskare personal med Sjukvårdsförsäkring.


    Med vår sjukvårdsförsäkring får du och dina anställda snabbare tillgång till privat vård utan långa väntetider. Vi har en egen avdelning med sjuksköterskor som hjälper till med sjukvårdsrådgivning och bokning av behandling. I sjukförsäkringen ingår en vårdgaranti som garanterar att behandlingen påbörjas inom 14 arbetsdagar.

    När någon blir sjuk på företaget uppstår kostnader för bl.a. sjuklön, vikarie och risk för uteblivna inkomster. Vår sjukvårdsförsäkring träder in när det verkligen behövs, t.ex. vid långa vårdköer och väntetider till operation. En annan stor förmån för dina anställda är att dem har fria läkarbesök via mobilen med KRY.
    Vad är privat vård värd om du undanhåller väsentlig information för att läkaren ska kunna ge dig bästa vården?
  • Anonym (BC)
    Anonym (det ser inte allt.) skrev 2019-11-11 16:59:42 följande:

    Nu har samhället förändrats, man för statistik över olika händelser och skade mönster, en premier blir styrda efter denna statistik som just läkarna utför, av olika skador och vart, och vad som är farligt.

    Som downhill, nu säger vi att vi fjällvandrat istället , jag är inte ensam om att göra så här, av den enkla anledning att det förs ingen synlig statistik över brott och brottsutövare, varför ska då vi inom idrott vara bokförda.

    Sedan är det bättre hur än man vrider och vänder på saken, att om skadan visa sig senare livet blivit bestående, eller om en annan olycka förorsakar så den blir bestående, Då är det alla gånger bättre att ha den som arbetsrelaterad skada, än en fritidsskada. beloppen är högre.

    Så ja man kan ramla på en massa hala löv ner för en trappa, som är arbetsrelaterat , det är 10 gånger bättre i långa loppet än en vurpa i downhill skogen.


    Rent bedrägeri! Sådana ska sitta inne!
Svar på tråden Varför frågar läkare vad man jobbar med?