• Thu 7 Nov 2019 20:40
    2048 visningar
    11 svar
    11
    2048

    Tidigt ultraljud - oklara besked?

    Har också gjort ul i v. 9 med bakåtlutade livmoder där det konstaterades livskraftig graviditet (eller hur nu 70+ läkaren uttryckte sig haha). Är inte pinnsmal. Två veckor tidigare, v. 7 alltså, var det svårt att se och läkaren ville ha tillbaka mig för att kunna bedöma. Jag trodde dock då att jag var över en vecka längre gången än vad jag sen blev daterad till.

  • Fri 8 Nov 2019 07:16
    #9
    Dansak skrev 2019-11-07 21:44:18 följande:

    Hm... Gjorde du vanligt UL både i vecka 7 och vecka 9 då? Alltså ej vaginalt? Får hoppas att jag har beräknat fel trots allt då kanske.Hm... Gjorde du vanligt UL både i vecka 7 och vecka 9 då? Alltså ej vaginalt? Får hoppas att jag har beräknat fel trots allt då.. Vi lär väl se vid nästa ultraljud. Tänker att vi bör få ett definitivt svar då om fostret inte vuxit till sig eller visar ett slående hjärta :/


    I v. 7 (som jag trodde var 8) gjorde läkaren först vanligt ul men tyckte att det var för litet/svårt att se så gjorde vul istället. I v. 9 bara vanligt ul. Men sen beror det ju på hur bra apparaten är också! Var inne på gynakuten i typ v. 14 och då såg man sämre än i v. 9 (var inte pga misstänkt missfall utan pga illamående). Så håller tummarna för dig! Jag har haft en ofostrig graviditet också där jag gjorde första vul i v. 8 och det var då rätt tydligt att det inte fanns något foster (konstaterades också vid ett andra vul i v. 10).
  • Fri 8 Nov 2019 20:48
    #11
    Dansak skrev 2019-11-08 18:11:28 följande:

    Ja, där kanske du sa något. :) Apparaten var från tidigt 90-tal haha. Och något var det ju där men gick som inte riktigt att fixera bilden så att man såg att det fladdrade.

    Har googlat runt en del och verkar vara väldigt olika. Vissa har haft svårt att se i v9 med ultraljud och för andra har det varit hur enkelt som helst att se. Kanske beror det också på hur erfaren läkaren i fråga är.


    Det var exakt så det var på mitt första ul, något som fladdrade. Läkaren ville inte heller mäta då (såg att du skrivit att det var likadant med din) för han sa att en så tidig mätning är för osäker men han sa gravid 6-7 veckor någonting, kom tillbaka om två veckor. Typ. Så såg ni ett fladder hade jag ändå vågat vara försiktigt positiv :) jag utgick från sista mens trodde jag skulle ha bf den 2:a men har nu den 13:e...så det är ju som det är med dateringar :) lycka till!
Svar på tråden Tidigt ultraljud - oklara besked?