• Anonym (t)
    Thu 7 Nov 2019 22:35
    1154 visningar
    60 svar
    +1
    60
    1154

    Det här med att vräka ur sig hemskheter om sina barn

    Att ångra sina barn betyder dock inte att man inte älskar dom.

  • Anonym (t)
    Thu 7 Nov 2019 22:46
    #6
    +1
    Anonym (tina) skrev 2019-11-07 22:40:28 följande:
    Hur menar du då??

    Vet du vad ångra betyder? Att man önskar att man aldrig fått dem!! Hur kan du få det till att man älskar sina barn?
    Man ångrar att man fått barn. Att de inser att de aldrig ville ha barn utan föll för utomstående press. Det motsäger inte att man älskar det barn som faktiskt finns. Så brukar det vara i dessa berättelser och jag tycker att det är viktigt att dessa sprids. För pressen kan vara väldigt hög på kvinnor att skaffa barn och "man ångrar inga barn" används som argument.
  • Anonym (t)
    Thu 7 Nov 2019 22:47
    #7
    +1
    Anonym (tina) skrev 2019-11-07 22:39:09 följande:

    En kollega till mig sa härom dagen att - "det är så skönt att min son inte har några kompisar så man slipper ha kalas när han fyller år eller fara runt på andra ungars kalas eftersom han aldrig blir bjuden!"

    Trodde att hon skämtade, men var helt seriös!


    Detta var dock en vidrig kommentar från kollegan. Antar att du ifrågasatte.
  • Anonym (t)
    Thu 7 Nov 2019 23:16
    #11
    Anonym (Vad händer) skrev 2019-11-07 23:03:54 följande:

    Ok. Ni som använder argumentet ?Ångrar men älskar mina barn? - skulle ni kunna förklara det konceptet för era barn?

    Eller hoppas ni helt enkelt på att de aldrig ska höra er säga att ni ångrar dem?


    Nu gör inte jag det pga inga barn(+ vill ha). Men det är ju inte svårt att förstå som vuxen så att säga det till ett vuxet barn/äldre tonåring låter inte konstigt för mig. Att säga det till en femåring vore korkat. Som att man aldrig skulle skaffat ett visst husdjur men ändå älskar det, vilket är vanligt och som är mer tillåtet att erkänna än samma sak med ett barn.
  • Anonym (t)
    Thu 7 Nov 2019 23:26
    #13
    +3
    Anonym (B) skrev 2019-11-07 23:18:58 följande:
    Ja det låter onekligen lite off. Rent krasst är det ?jag älskar dig men jag önskar att du aldrig hade fötts för du är så jävla jobbig och jag får inte ägna mig åt det jag vill för att du finns och kräver en massa av mig hela tiden? de säger. Tror ingen normalfuntad person skulle vilja säga det till sina barn, ändå argumenteras det för att det är helt normalt och rimligt att uttrycka det.
    Det måste få gå att lyfta att alla faktiskt inte borde blivit mamma, att det är okej att säga nej om man pressas från sin omgivning och egentligen inte vill ha barn. Alla är inte så starka och går med på det för att ingen ångrar ju sina barn... Klart att man inte säger till barnen detta när de är för unga för att förstå utan väntar med det tills att de kan.
  • Anonym (t)
    Fri 8 Nov 2019 11:16
    #23
    +2
    Anonym (Sara) skrev 2019-11-08 06:38:35 följande:

    Handlar det om helt anonyma forum är det väl bra om mäniskor som mår dåligt av någon anledning får möjlighet att ventilera. Däremot är det nog bättre att få professionell hjälp om man på allvar känner så. Om man känner att man inte älskar sitt barn eller orkar med sitt barn så måste man ju söka hjälp.


    Att inse att man inte borde blivit förälder är inte samma sak som att behöva professionell hjälp. Det motsätter inte att älska barnen eller att man skulle ta sämre hand om dessa.
  • Anonym (t)
    Fri 8 Nov 2019 20:20
    #25
    +1
    Anonym (Sara) skrev 2019-11-08 20:11:54 följande:
    Jag anser att man behöver professionell hjälp om man på allvar ångrar sina barn, inte älskar sina barn och inte orkar med sina barn. Både för att hantera sina känslor och sitt eget mående och för att hantera sitt föräldraskap.
    Ja om man uppfyller de tre punkterna så visst, hjälp lär behövas. Men det är inte vad berättelserna/artiklarna brukar handla om.
  • Anonym (t)
    Sat 9 Nov 2019 14:20
    #39
    +2

    För de som ångrar barn är det ju inte själva livet med barn som är lite för tråkigt utan att de själva inser att de aldrig skulle fallit för pressen. Att alla inte behöver barn eller är ens gjorda för det. Förstår inte hur det kan vara fel att uppmärksamma det så andra får en tankeställare till varför de skaffar barn och om de faktiskt borde göra det. Bättre i längden för alla. Det behöver inte tyda på att de är psykiskt störda eller borde bli av med sina barn i slutändan då de är medvetna om problemen och kan jobba hårdare för att deras barn inte ska sakna något. För de älskar sina barn men hade valt ett annat val om de fick välja igen.

  • Anonym (t)
    Sat 9 Nov 2019 22:39
    #53
    +1
    Anonym (Vad händer) skrev 2019-11-09 22:16:40 följande:
    Jag hör faktiskt väldigt sällan nuförtiden människor som påstår att barn är någon slags universell mening med livet, och jag skulle aldrig själv få för mig att påstå något sådant. För mig själv känns det som en stor bidragande faktor till att jag kan säga att jag är lycklig och trivs med mitt liv, men jag pratar enbart för mig själv och jag lägger ingen värdering alls i hur andra ser på att skaffa eller inte skaffa barn.

    Det finns redan en samhällsdebatt om bilden av föräldraskapet, om hur jobbiga småbarnsåren är för många, det finns utrymme att säga att det inte passar alla att skaffa barn. Det är inte längre särskilt anmärkningsvärt när någon väljer bort familjelivet.
    Problemet är att det är en stor press på många att skaffa barn. Även det är blir vanligare att välja bort barn så klarar inte alla att stå emot omvärlden/partner/släkt/etc. Upplever inte som att det finns utrymme. Men att få höra att folk ångrar valet att skaffa barn ger en mer nyanserad bild och kan ge modet för någon att stå upp för sig själv.
Svar på tråden Det här med att vräka ur sig hemskheter om sina barn