• Anonym (Jobbi­gt)
    Fri 8 Nov 2019 11:09
    6350 visningar
    272 svar
    -4 +2
    272
    6350

    Mannen har sin bortgånga ex bilder uppe..

    Hej!

    Jag och min sambo har varit ett par i 3 år och har ett barn tillsammans. Han har ett barn sedan tidigare, mamman gick bort för 6 år sedan.

    Jag förstår att han vill bevara minnet för sitt barns skull, självklart. Hon har bilder i sitt rum på mamman, inget fel eller konstigt tycker jag. Men vi har även bild av henne i vardagsrummet och ett i köket, det i köket är på dottern och mamman och tycker det är okej men jag vet inte att ha enskilda foton på mamman upphängt?

    Hade ni tyckt detta var skumt..?

  • Svar på tråden Mannen har sin bortgånga ex bilder uppe..
  • Miss Skywal­ker
    Sat 9 Nov 2019 14:45
    #71
    Anonym (uschhh) skrev 2019-11-08 19:08:27 följande:

    Ja vi vet alla redan hur du hatar (styv)barn och inte bryr dig om deras känslor, det behöver du inte gå runt och sprida i alla trådar. Och fyi, ingen vinner i ett krig inom familjer, där finns bara förlorare. Vilket är varför ts ej bör starta ett. 


    Så du skulle göra dig själv till förlorare. Okej..

    Och Ess är knappast den enda där kemin inte funkat med styvbarnen vilket har noll relevans här..
  • Sat 9 Nov 2019 16:38
    #72
    +2

    Jag har förlorat min första fru och barnen sin mammai ett dödsfall. Numera är jag omgift och har också bonusbarn. Bilderna på min första fru satt uppe överallt men plockades ner när min nuvarande fru flyttade in.
    Jag saknar inte min första fru mindre för det. Hon var en stor del av mitt liv. Fotografierna  är inte min första fru. Dom just bara fotografier.

  • Anonym (Nej)
    Sat 9 Nov 2019 16:42
    #73
    -1 +2

    Jag hade inte tyckt det var okej med enskilda kort om jag bodde i samma hem. Självklart hade barnet fått ha bilder i sitt rum och dom bilder du nämner med mamman tillsammans med barnet, känns som en annan sak. Men enskilda bilder hade jag inte velat ha på väggarna även om personen är död.

  • Anonym (Biobo­nusmam­ma)
    Sat 9 Nov 2019 17:01
    #74
    Anonym (Inte konstigt) skrev 2019-11-09 08:53:25 följande:

    Jag tycker inte det är konstigt att det finns bilder framme även på andra ställen i bostaden än dotters rum. En avliden partner är inte samma sak som en före detta partner som fortfarande är i livet (då hade jag tyckt annorlunda!).

    Min egen pappa dog för över 15 år sen, & min mamma har en ny partner sen många år tillbaka, men i hennes hem finns flera bilder på min pappa framme, både familjefoton & bilder på bara honom. Det finns också bilder på hennes nya partner. Hon har definitivt gått vidare, i bemärkelsen att hon fullt ut älskar sin nya & de är lyckliga i sin relation, men det ändrar inte att hon är änka & sorgen över att ha förlorat sin förra partner kommer alltid finnas kvar. En del med en sån sorg mår bättre av att ha foton framme, andra behöver det inte. Lever man med en änka/änkling behöver man nog kunna acceptera att den avlidna partnern inte kan betraktas som ett vanligt ex, särskilt när det finns barn med i bilden.


    Såhär tänker jag också. Det är skillnad på om barnets mamma är vid liv eller ej. Om mina bonusbarns mamma hade gått bort skulle jag aldrig ha en åsikt om eventuella bilder, sålänge de inte hänger ovanför min och mannens säng då.. I vardagsrummet är dock en annan sak och bilderna betyder med säkerhet väldigt mycket för barnet.
  • Sat 9 Nov 2019 17:17
    #75
    +1

    Jag skulle inte ta illa upp om min man hade några bilder på sin avlidna exfru på väggen . Särskilt etersom de har barn ihop.

    Man får se det större perspektivet och att man kan älska många på olika sätt. Se det lite större helt enkelt.

  • Ess
    Sat 9 Nov 2019 17:54
    #76
    -1 +1
    Anonym (Nej) skrev 2019-11-09 16:42:20 följande:

    Jag hade inte tyckt det var okej med enskilda kort om jag bodde i samma hem. Självklart hade barnet fått ha bilder i sitt rum och dom bilder du nämner med mamman tillsammans med barnet, känns som en annan sak. Men enskilda bilder hade jag inte velat ha på väggarna även om personen är död.


    Jag håller med dig om detta. Ska bostaden va ett minnestempel över exen, så hade jag i alla fall betackat mig för det och bett honom återkomma när han kommit vidare.
  • Sat 9 Nov 2019 18:27
    #77

    Flytta fotot från vardagsrumsväggen till barnets rum utan att gora nån stor sak av det.

  • Anonym (.!)
    Sat 9 Nov 2019 19:04
    #78
    +1

    Nej inte konstigt. Hade tyckt det var fint och kärleksfullt av min kille, precis en sådan egenskap jag vill ha hos min man.

  • Anonym (Varfö­r så hårda mot TS?)
    Sat 9 Nov 2019 20:40
    #79
    +2

    Det är helt normalt att inte gilla att mannen har bilder kvar och än mindre uppe på väggen av tidigare kvinnor.

    Bara för att den kvinnan är död så ändrar ju inte det detta. Men givetvis måste man ha överseende med en sån sak, och acceptera att man kan inte "tävla" om hans kärlek mot en död.

    Så hon kan ju givetvis inte klaga på det, men hon måste ju få känna sig besvärad utan att det anses vara fel?

  • Anonym (XXX)
    Sat 9 Nov 2019 21:30
    #80
    +1

    Den här tråden kom mig förresten att tänka på romanen (och filmen) "Rebecca" - om någon kommer ihåg den? Om en ung, osäker kvinna som arbetar som sällskapsdam åt en rik tant, och träffar en tjusig, melankolisk, medelålders man i Monaco. De gifter sig och hon följer med till sitt nya hem, hans slottsliknande herrgård. Där finns det överallt minnen av mannens första fru, "Rebecca", som sägs ha drunknat fast hennes kropp aldrig hittats... Den nya frun känner som att hon hela tiden jämförs med den gamla frun, som var både vacker och ett socialt geni, medan hon själv är tafatt och blyg... Det känns som att den gamla frun till och med håller på att komma tillbaka och ta över... :D

    Men alltså, ett dött ex kan vara VÄRRE än ett levande ex. För att ingen får säga något negativt ("man får inte tala illa om de döda"), och för att änkemannen ofta förhärligar henne bara mer och mer, allteftersom åren går och han glömmer hennes irriterande sidor. Den döda kan ju inte längre göra något fel, hon kan inte få raseriutbrott eller fisa eller sitta på toa för öppen dörr... Hon blir allt änglalikare, och nya frun blir simplare och simplare i jämförelse...

Svar på tråden Mannen har sin bortgånga ex bilder uppe..