Inlägg från: Anonym (Garantidagar.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Garantidagar.)

    Utbrändhet, höginkomsttagare och fler barn?

    Anonym (@) skrev 2019-11-08 20:08:28 följande:
    Hon spar inte på föräldradagarna, hon är SJUK på deltid och får därför sjukersättning på deltid. Resterande delen kan hon välja att jobba eller vara föräldrar ledig.

    Vad spelar deras ekonomiska situation för roll? Så sjukt avundsjuk och sniken du måste vara för arg tycka att de som kan ekonomiskt gå runt på en partners inkomst bör avstå bistånd. Varför? Har inte dem lika stor rätt att få ersättning vid inkomstbortfall vid föräldraledighet och sjukdom som dig?

    Det går inte att planera för när man blir sjuk, det kanske har varit deras dröm hela tiden att ha ett barn till och tror dig klara det trots sjukdomen. Kanske inte ville sätta barn åt sida pga det. Kanske trodde att det fungerar för dem ändå, svårt att inse att utbrändhet tar är att återhämta sig ifrån, återhämtningen går dessutom i vågor.

    Du är inte ett dugg insatt i hur det är att vara utbränd verkar det som, livet behöver rulla på ändå om hon ska hinna få de barn dem önskar. Frågar du cancer patienter varför de behåller barnet trots sin (oplanerade) sjukdom?

    Hoppas du inte är en nära vän till dem, låter mer som en avundsjuk granne som önskar den skapade bättre ekonomiska förutsättningar för sig själv!
    Nu är hon smartare än så, man kan ta ut garantidagarna, på ex farmor,mormor, släkting som ändå är ledig, skriva att dom som sköter barnet, och hon lyfter hel sjukpenning, svårare är det inte.
  • Anonym (Garantidagar.)

    Trodde dom flesta gjorde om sina lägstanivå på det är sättet, då har man ytligare 90 dagar på sjukgrundande inkomst, vad har man annars lägstanivå dagar till? det ger knappt betalt , ändå så lätt o göra om till sjukdagar.

    Klart vissa kan lägga in lägstanivå på semestern, då blir dom semestergrundande för nästa års semester, ger en ökning på så sätt, men inte lika hög.
    Inget och störa sig på. jag kanske om man inte visste det funka.

Svar på tråden Utbrändhet, höginkomsttagare och fler barn?