Inlägg från: Bunny on speed |Visa alla inlägg
  • Bunny on speed

    Bör Sverige ha tre terminer istället för nuvarande tvåterminssystem, i grundskolorna?

    hammarhajen skrev 2019-11-08 19:35:31 följande:

    I Sverige är det inte ljust och varmt så många månader. Om även människor utan föräldradagar att plocka ut ska kunna få vara sammanhängande lediga mitt på sommaren behövs långa sommarlov, så semesterperioden för de flesta är från mitten av juni till slutet av augusti. 

    Annars får barnlösa (och barnens älskade fastrar, mormödrar och liknande) ha semester maj-juni eller augusti-september om den ska vara sammanhängande. 

    Och för tonårsföräldrar utan föräldradagarstrumfkortet kan det bli svårt att få semester när skolan har lov. Tror inte många med 14-åringar vill ha bara två sommarveckor med sina barn, de år de får tidig eller sen semester. 

    Det finns sommarfritids och människor måste sluta uppföra sig som om det vore hemskheten själv att behöva gå där ett par veckor innan föräldrarnas semester börjar. Sluta tävla tävlingen "minst tid på fritids vinner". Däremot kan man gärna satsa lite extra krut på att ge skolor och kommuner ekonomisk möjlighet att förbättra lovverksamheten ännu mer. 


    Bra synpunkter. Inte tänkt på det.

    Initialt har jag dock varit försiktigt positiv, men börjar tänka om lite.

    Det som är negativt med sommarlovet är att eleverna blir rätt hypade inför det, dålig koncentration, och sedan tar det tid hitta tillbaka på hösten. Samtidigt misstänker jag att fler skolor än min har underdimensionerad ventilation och att mer veckor under sommaren skulle ställa till det.
    Bunnies, it must be bunnies!
Svar på tråden Bör Sverige ha tre terminer istället för nuvarande tvåterminssystem, i grundskolorna?