• Anonym (Bebis­9månad­er)
    Fri 8 Nov 2019 19:46
    29 visningar
    0 svar
    0
    29

    9 månader börjat sova sämre

    Sedan dottern var 5 månader gammal har vi kämpat med att få henne utan att bli buren.

    När hon var 6 månader gick det att få henne att somna i sängen när man låg bredvid henne (efter 30 minuters skrik, hon började skrika så fort hon kände att hon var påväg att somna). Vid 7 månader somnade hon utan skrik på 20 minuter. Vid åtta månader hade vi sedan en drömperiod i två veckor där vi lade henne i sängen. Hon tog sin nalle och vred sig på sidan och somnade tyst på två minuter. Vi testade då även att jag sov i annat rum o fyra nätter och hon slutade då (utan protest) att amma på natten och vaknade då bara en gång per natt så att vi fick sätta i nappen.

    Men nu sedan några dagar tillbaka tar det helt plötsligt nästan en timme för henne att somna och har slutat med att jag får ligga med henne på min mage för att hon ska somna. Som när hon var miniminivå. Hon vägrade sova annanstans än på mig förens hon var 2,5 månad.

    Hon vaknar hysterisk två gånger innan vi lägger oss och kan då ta en halvtimme (bärandes i famnen) att få henne att somna om. Sedan vaknar hon vid halv två och jag får kämpa i uppemot en timme med henne på mig för att hon ska somna om och har sedan fått fortsätta sova så då hon inte går att lägga ner. Hon vaknar sedan igen efter en timme och brukar vara lite lättare att få att somna. För att sedan vakna för dagen klockan 04.30.

    Verkar inte vara tänder på gång och inte heller andra rutiner som ändrats.

    Har någon någon teori?

    Att bli väckt flera gånger per natt och gå upp så pass tidigt tär rejält när man blivit bortskämd med i princip hela nätter och smidiga nattningar.

    Hjälp mottages tacksamt!

Svar på tråden 9 månader börjat sova sämre