• Sat 9 Nov 2019 12:11
    985 visningar
    53 svar
    53
    985

    Jag är fd missbrukare. Fråga mig vad du vill

    Vilken typ av behandling har hjälp dig?

  • Sat 9 Nov 2019 17:14
    #22
    Anonym (Ella) skrev 2019-11-09 13:06:41 följande:

    Jag hade två kvinnor från socialtjänsten som hade hand om mitt ärende, det var viktigt för mig kan jag se i efterhand att det var just kvinnor som jag kunde anförtro mig till. Både två stöttade mig hela vägen utan att skuldbelägga. Att vara ärlig och rak utan att försöka linda in saker fint, jag har liksom levt ett hårt liv så jag behöver tough love. Jag är jättenöjd med socialtjänsten och har blivit bemött med respekt hela vägen trots att jag i början försökt ljuga och komma undan med saker.

    12 stegsbehandlingar är mycket tuffare än de andra behandlingarna, det rekommender jag. Sen när missbrukaren har sin första permission i hemmet är det kritiskt läge för hen, mycket jobbiga tankar dyker upp och det är himla lätt att göra ett misstag. Se till att personen är tillräckligt säker i sig själv innan hen får åka hem ensam, se till att finnas där och stötta. Var en jobbig jäkel :)


    Vilket behandlingshem var du på?
  • Sat 9 Nov 2019 17:16
    #23
    Anonym (ett par) skrev 2019-11-09 16:50:24 följande:

    Hej, jag har ett par frågor:

    1) Knankande fattar jag som har med festande att göra, så hur var festerna? Vad pratade ni om? 

    2) Vad gör missbrukare sen efter festen / altså på dagen? Lever de sina liv som vanligt? Min bild av missbrukare är främst från amerikanska kändisar som man hört om... Så jag undrar hur en missbrukare lever när det inte är fest? På dagen tas det inga droger och man lever ett svensonliv?

    3) Droger är väl rätt dyrt, så hur har ni råd? Och denna driftighet att få ihop dessa pengar, borde ni inte kunna använda denna färdighet när ni slutat med drogerna?


    Du tror alltså att det är fest att gå på heroin?
Svar på tråden Jag är fd missbrukare. Fråga mig vad du vill