• Thu 14 Nov 2019 14:52
    1689 visningar
    11 svar
    11
    1689

    Tips på bra dipper att ha till ostbrickor osv?

    Jag har fastnat vid idén att göra ostbrickor och liknande, men jag kan inte komma på bra dipp och liknande att ha till.

    Hur brukar ni göra era ostbrickor? Vad har ni till? Vad för dipp/olja eller liknande?

    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Tips på bra dipper att ha till ostbrickor osv?
  • Thu 14 Nov 2019 14:59
    #1

    Fick ett tips igår från tv igår. En sorts sås som man bör kunna ha till dip: creme fraiche, stark lagrad riven hårdost samt hackad gräslök. Ska själv testa den. Lät riktigt gott. Man får väl peta i salt och peppar också

  • Anonym (M)
    Thu 14 Nov 2019 15:08
    #2

    Vad ska du dippa? Ost? Det har jag aldrig haft... Eller menar du att du ska göra egen ostcreme? Isf är Västerbottensoströra väldigt gott! Särskilt till pepparkakor.

  • Thu 14 Nov 2019 15:26
    #3

    Dipp har jag aldrig till ost men en god marmelad brer jag gärna på. Fikonmarmelad är toppen.

  • Thu 14 Nov 2019 15:29
    #4
    Duckan skrev 2019-11-14 15:26:29 följande:
    Dipp har jag aldrig till ost men en god marmelad brer jag gärna på. Fikonmarmelad är toppen.
    Tänkte jag inte på när jag svarade. Tänkte att hon skulle ha chips etc bredvid att ha dipsås till. Till ost har man normalt inte dip ju.
  • Thu 14 Nov 2019 15:41
    #5

    Kombinationen osten Gouda och dippa i Sellerisalt eller i Grov senap är en Belgisk variant som är god till öl!
    Kan fås på vilken Belgisk pub som helst!

  • Thu 14 Nov 2019 15:41
    #6

    Såna här dignande ostbrickor har inte jag men länkar till den som inspiration för ts:
    https://www.matplatsen.net/2016/03/16/plockmat-ostbricka-chark-och-marmelader/

  • Thu 14 Nov 2019 18:08
    #7

    Ja, alltså till typ kex och annat som man kan ha på brickan, finns ju saligt med blandningar, men t ex marmelad som någon skrev, vad för smaker som är goda till? :) 

  • Anonym (M)
    Thu 14 Nov 2019 18:24
    #8

    Kronärtskockscreme är supergott till kex.

  • Thu 14 Nov 2019 18:25
    #9

    Marmelad är en smaksak. Där måste du nog prova dig fram. Fikon är min favorit som sagt.

  • Anonym (M)
    Thu 14 Nov 2019 18:29
    #10

    Jag gillar marmelad med smak av äpple och karamell till ost.

  • Thu 14 Nov 2019 19:31
    #11

    Finns en marmelad med höstäpple och fikon, den är god.

Svar på tråden Tips på bra dipper att ha till ostbrickor osv?