• Aaliyah

    frivillig placering i familjehem??

    Har man gjort en psykologbedömning på att barnets umgämge med mamman kan vara skadligt? Eller är det bara någon som har "tyckt" det? Mamman bör kräva att det görs en utredning om det inte redan gjorts. Det är väl ibland så att familjehem inte riktigt förstår sin roll utan ser den biologiska föräldern som ett hot.

    Annars är det ju så precis som du skriver att mamman kan ta hem barnet när hon vill. Om barnet då inte känner henne, kan det ju bli tragedi... Det är nog väldigt svårt att bedöma om det finns grund för LVU när man inte har alla fakta. Men skulle myndigheten välja att ta ett beslut enligt LVU går det förstås att överklaga. Man får då hjälp av ett offentligt biträde om man inte kan betala själv. Beslut enligt LVU ska ju omprövas hela tiden (gäller iofs. även frivillig placering).

  • Aaliyah

    Sallyb; är lite förvånad över att du kan uttala dig huruvida det finns grund för LVU eller inte med det bristfälliga faktaunderlag som finns...

  • Aaliyah

    Alltså; poängen är inte om det finns skäl att ta ett beslut enligt LVU eller inte, utan att man faktiskt inte kan avgöra det utan omfattande utredning!! Det är en jäkla massa tyckande i de här frågorna men beslut enligt LVU är faktiskt inget man tar i en handvändning.

Svar på tråden frivillig placering i familjehem??