• sallyb

    frivillig placering i familjehem??

    Hej!

    Lite svar på dina frågor;

    Vid planering av umgänge vid en frivillig placering, sker det tillsammans med mamman. Hänsyn måste tas till barnets behov, familjehemmets situation etc. Soc rekommenderar och tillsammans med mamman kommer man överens om hur umgänget ska se ut.

    Vid en tvångsplac kan soc ansöka om umgängesbegränsning och reglerar då hela umgänget utifrån vad man bedömmer lämpligt för barnet.

    Ja, en frivillig plac kan övergå till ett omhändertagande om det finns risk att mamman avbryter placeringen. Det krävs då grunder för att barnet riskerar att fara illa hos modern. (låter som det finns det i detta fallet - i vart fall under en period tills modern är mer psykiskt stabil )

    MVH
    Socsekr/Barnavårdsutredningar

  • sallyb

    Till Aaliyah;
    Om du läser vad jag har skrivit så står det "låter som att det finns grund" (för LVU). Precis som du själv skriver krävs givetvis en omfattande utredning, men utifrån den fakta som uppges samt min mångåriga erfarenhet av just omhändertagande av barn, kan jag ändå tycka att det "låter som att det finns grund" för LVU. Sen vet jag ju givetvis inte......!

Svar på tråden frivillig placering i familjehem??